Google kripto para yasaklarını kaldırabilir

Google’ın yakın zaman dilimi içerisinde kripto para yasaklarını kaldırmaya yönelik adımlar atması bekleniyor


Google’ın yakın zaman dilimi içerisinde kripto para yasaklarını kaldırmaya yönelik adımlar atması bekleniyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Hollanda ile aynı gün yaptığı olumsuz açıklamalar sonrasında kripto paraların reklamları ile ilgili en katı yasakları anında uygulamaya geçen dev teknoloji şirketinin bu adımından geri döndüğü ve yanlışının farkına uzunca bir süreden sonra vardığı öğrenildi.

İddialar, kısa bir süre önce kripto para reklam yasaklarının uygulanmaya başlamasına rağmen bu yasaklar dolayısı ile hem şirketin kayıplar yaşadığı, hem kullanıcıların bu yönde yasaklardan yana olmamasından dolayı geldiği iddia edilerek kaldırılacak olduğuna yönelik bilgiler internette paylaşıldı.

Amerikan yönetimi karışmıyor

Amerikan yönetimi kripto paraların yasaklanması veya yasaklanmaması konusunda tüm şirketlerin kendi kararı olduğunu henüz bu yönde yasalar uygulamadıklarını belirtiyor. Google ise ABD merkezli teknoloji devi olarak ülkesine özel politikalar uygulasa bile dünyada henüz kripto para yasakları uygulayan ülke sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor. Hatadan ne zaman geri dönüleceği konusunda ise henüz basına yapılmış kesin bir basın açıklaması ve bilgi bulunmuyor.