IMF’nin açıklamaları kripto paraların değerini düşürdü

IMF geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporlarında kripto paralar ile ilgili olarak gereken önlemlerin acil bir şekilde alınmasını ve acil olarak kripto paralar konusunda ülkelerce bir takım önlemlerin hemen uygulanmaya başlamasını önerdi. IMF’nin bu raporundan sonra ise kripto...


IMF geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporlarında kripto paralar ile ilgili olarak gereken önlemlerin acil bir şekilde alınmasını ve acil olarak kripto paralar konusunda ülkelerce bir takım önlemlerin hemen uygulanmaya başlamasını önerdi. IMF’nin bu raporundan sonra ise kripto paralarda bugün öğle saatlerinden itibaren ciddi bir düşüş başladı ve %10’u aşkın değer kaybının olması yatırımcıların tepkisini çekti.

Yatırımcılara göre bir süre önce yayınladığı IMF raporundan hemen sonra yaşanan bu düşüşlerin sorumlusu olarak Dünya Uluslararası Para Fonu olarak bilinen IMF bulunurken, rapor dolayısı ile büyük kripto para düşüş ve kayıplarının yaşandığını ifade ettiler.

IMF bu konu hakkında net rapor yayınladı

IMF’nin yayınladığı rapor son derece net ve son derece yatırımcıları değil, kripto paraları direkt olarak hedef alıyor. Raporun amacı ise ülkeler tarafından alınması gereken önlemlerin alınmaması eleştiriliyor ve rapora göre hemen önlemlerin alınması önerilerek büyük devletin bu sürece öncülük etmesinin süreci etkili kılabilecek ve daha kolay çözebilecek olduğu belirtiliyor.

IMF raporu tamamen tarafsız olarak yayınlanıyor.