Bitcoin Çevreyi Kirletiyor Mu? Blockchain’le Çevre Kirliliğinin Önüne Geçilebilir Mi?

Bitcoin’in çevre için ne kadar kötü olduğu konusunda çoğu zaman farklı hikayeler duyuyoruz, ancak daha fazla yeşil enerji girişimi oluşturmamıza yardımcı olmak için Blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceği hakkında bir fikriniz var mı


Bitcoin’in çevre için ne kadar kötü olduğu konusunda çoğu zaman farklı hikayeler duyuyoruz, ancak daha fazla yeşil enerji girişimi oluşturmamıza yardımcı olmak için Blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceği hakkında bir fikriniz var mı?

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin madenciliği oldukça meşakatli bir süreçtir. Bitcoin madenciliği yapmak için, genellikle fosil yakıtlar ve diğer tehlikeli sistemler kullanan elektrik santralleri tarafından oluşturulan enerji kullanılıyor. Ayrıca Bitcoin madenciliği oldukça yüksek miktarda enerji tüketimi yapıyor. Bu sistemler atmosferi kirletiyor ve böylece Bitcoin büyük karbon ayakizine katkıda bulunuyor. Tabii ki, bazı madenciler, madencilik faaliyetlerini hızlandırmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya çoktan başladı, ancak bu da oldukça maliyetli. Dolayısıyla zararsız ve maaliyetsiz bir şekilde madencilik yapmanın orta bir yolu yok.

Blockchain teknolojisi her zaman çevreye zararlı olmak zorunda değildir, aslında, Blockchain teknolojisi aslında enerjiyi yaratma biçimimizi değiştirmeyi vaat eder, bize yeşile dönme ve fosil yakıtların gezegene verdiği zararların bir kısmını temizleme şansı verir.

Green Biz, bir takım değişikliklerle Blockchain teknolojisinin enerji tasarrufu için kullanabileceği yöntemlerden bazılarını açıklayan bir makale yayınladı.

Lojistik izleme, ürünlerin üretim hattında, fabrikalardan mağazalara geçme şeklini takip etmek için Blockchain teknolojisinin kullanılmasını içerir. Bu, şu anda büyük bir okyanus nakliye şirketi olan Maersk’in araştırdığı bir şey. Bununla ilgili en güzel şey, Blockchain kullanarak ürünlerin hesap verebilir hale getirilmesi ve böylece atığın azaltılmasıdır. Ürünlerin nerede olduğunu görebiliyor ve bunları karmaşık bir şekilde izleyebildiğimiz için, ürünlerin kaybolma veya bozulma şansı azaltılacak, yani bu daha az ürün israfı anlamına geliyor.

Gördüğünüz gibi, Blockchain’in çevresel etkileşimlerimizi geliştirmemize yardımcı olabileceği bazı alanlar var. Elbette, Blockchain iklim değişikliğini tersine çeviremez, ancak yapabilecekleri şu anda çevre üzerindeki etkimizi azaltmamıza yardımcı olabilir.