Grin (GRIN) Nedir, Grin (GRIN) Nereden Satın Alınır?

Grin, MimbleWimble isimli Bitcoin alternatifi bir blockhain protokolü üzerinde inşa edilen ve daha çok gizlilik, ölçeklenebilirlik ve kolayca takas edilebilir gibi özellikleriyle fark oluşturmak isteyen bir kripto para birimidir

Grin Nedir, Nereden Satın Alınır

Grin, MimbleWimble isimli Bitcoin alternatifi bir blockhain protokolü üzerinde inşa edilen ve daha çok gizlilik, ölçeklenebilirlik ve kolayca takas edilebilir gibi özellikleriyle fark oluşturmak isteyen bir kripto para birimidir. Gizlilik odaklı diğer coin ve dijital para birimlerinin aksine gerçekleştirilecek hiçbir para transferinde adres ve miktar bilgisi ağ üzerine kayıt edilmiyor. Bu sayede Grin, emsallerinden daha az depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Haliyle daha hızlı, daha az merkezi ve dağıtılmış para transferleri bu şekilde mümkün olabiliyor.

Bilindiği üzere Blockchain ağında yapılan tüm işlemler tıpkı dijital bir defter gibi sürekli olarak kayıt altında. Hangi adresin kime, ne zaman, ne kadar miktar gönderdiği görülebiliyor. MimbleWimble protokolünün kurucuları ise “Bu bilgileri gerçekten kaydetmek zorunda mıyız?” sorusuna “Hayır” cevabını vererek hızıyla ve daha az depolama alanına ihtiyaç duymasıyla öne çıkan çevreci bir ağı hayata geçirmiş bulunuyorlar.

Tıpkı Bitcoin örneğinde olduğu gibi Grin’in de kurucusu bilinmiyor, ancak kripto para biriminin geliştirme süreci bir topluluk tarafından yönetiliyor. Kazılabilir, yani madencilik yapmaya müsait olan Grin’in ASIC’lere karşı korumalı olması küçük yatırımcı için bir avantaj. Bu, dizüstü bilgisayarınızla dahi Cuckoo Cycle isimli Proof-of-Work algoritmasına sahip olan Grin’i kazabileceğiniz anlamına geliyor.

Grin nereden satın alınır?

ChainRift, Kucoin, Gate.io, Bittrex, Bitmesh, TradeOgre, BiBox ve BitForex isimli kripto para borsalarından Grin ile ETH/BTC karşılığında işlem yapılabilir.