Çin Merkezli Madencilik Havuzunun Kurucusu: Bitcoin 738 Bin Dolar Olacak

Çin merkezli bir kripto madenciliği havuzu olan Poolin‘in kurucu ortağı olan Zhu Fa, Bitcoin (BTC) fiyatının 5 milyar Çin yuanına (738.000 $ (USD) vurabileceğini iddia etti


Çin merkezli bir kripto madenciliği havuzu olan Poolin‘in kurucu ortağı olan Zhu Fa, Bitcoin (BTC) fiyatının 5 milyar Çin yuanına (738.000 $ (USD) vurabileceğini iddia etti.

Zhu, “artık bir ayı piyasası gibi hissettiğini” belirtti. Ancak bir sonraki boğa koşusunda, fiyatların öncekilerden 10-20 kat daha yüksek olacağını açıkladı. Zhu ayrıca, 2017 yılında BTC başına 20.000 $ ‘a çıkan yüksek fiyatların her zaman olmayacağını ve bir sonraki boğa koşusunun sonuncu olacağını belirtti.

Kripto alanının çeşitli yönlerinde uzmanlardan gelen tahminler, boğadan aşırı düşüşe kadar uzanıyor. Nisan 2018’deki bir Blockchain etkinliğinde, yatırım kralı Tim Draper, 2022’de Bitcoin fiyatının 250.000 dolara ulaşabileceğini tahmin etmişti.

Bu haftanın başlarında, Digital Currency Group and Grayscale Investments’ın CEO’su ve kurucusu Barry Silbert, çoğu kripto paranın değerinin “sıfıra gideceğini” söylemişti.

BTC.com’a göre, Zhu’nun maden havuzu Poolin, küresel ağ paylaşımının yüzde 10,45’ine sahip. Şu anki ayı piyasası kripto para madencilerinin işini zorlaştırdı. Çin’deki bazı madencilik şirketleri, kilo ile donanım satmaya başladı.

Bu yılın başlarında, İngiltere merkezli kripto para birimi madencisi Argo Blockchain maliyetleri düşürmek için işini yeniden odakladığını açıkladı. Argo, Hizmet Olarak Madencilik (MaaS) faaliyetlerini Nisan ayına kadar sonlandırıyor ve bu da masrafları yüzde 35’e varan oranda azaltabiliyor.