Dünyanın En Çok Abartılan Kelimeleri Yayımlandı: Listede Blockchain ve Kripto’da Var

[dropcap type=”letter”] Y [/dropcap]akın tarihli bir medya araştırmasına göre Blockchain 2018 yılının en çok abartılan kelime oldu


[dropcap type=”letter”] Y [/dropcap]akın tarihli bir medya araştırmasına göre Blockchain 2018 yılının en çok abartılan kelime oldu. Media Post’un Araştırma Sorumlusu, bu sonuca, geçtiğimiz yıl reklam sektöründe çok fazla ağırlık hangi kelimelerin veya terimlerin verildiğini bulmak için Ocak ayında 120 pazarlamacı ve 181 reklam ajansı yöneticisi ile görüşerek toplanan verilere dayanarak ulaştı.

Media Post’un baş yazarı Joe Mandese Blockchain kelimesinin özellikle endüstriyel sektörlerde abartılı bir şekilde kullanıldığını belirtiyor. Hatta ankete katılanların birçoğu Blockchain kelimesini kamuoyuna bir yutturmaca sunduklarını ve böylece Blockchain teknolojisini suistimal ettiklerini kabul etti.

Giderek daha fazla sayıda kuruluş, günlük operasyonlarını daha verimli ve düşük maliyetli hale getirmek için blockchain uygulamalarını araştırıyor.

2018’nin en çok abartılan ikinci sözcüğü ise katılımcıların yüzde 19’unun önerdiği “AI” ve “programatik” kelimeleriydi. “Kripto”, geçen yılın en fazla abartılan üçüncü kelime oldu. İnsan odaklı pazarlama söz öbeği ise en çok abartılanlar arasında dördüncü sırada yerini aldı. Media Post’un araştırmasına göre yılın en önemli kelimesi ise “şeffaflık” idi.

Kaynak: rttnews