Coinbilgi Akademi: Binance DEX Nedir? Binance DEX’e Nasıl Kayıt Olunur?

Buradaki linke tıklayarak Binance DEX sayfasına gidin

Binance DEX Nedir? Binance DEX'e Nasıl Kayıt Olunur?

Buradaki linke tıklayarak Binance DEX sayfasına gidin. Sayfada sizi nasıl cüzdan oluşturacağınıza dair küçük bir bilgilendirme turu karşılayacak. Unutmayın Binance DEX merkezsiz bir borsa ve  bu nedenle kullanıcılar fonlarının denetimini kendi ellerinde tutuyor. Özel anahtarınızı, kurtarma kelimelerinizi ya da kurtarma dosyanızı kaybederseniz hesabınızı geri dönüştürmenize Binance dahi yardım edemez. Binance DEX’teki cüzdanınızın güvenliği için aşağıda belirttiğimiz verilerin sağlıklı bir şekilde not ettiğinizden veya sakladığınızdan emin olun.

  • Anahtar Dosyası

    • Anahtar dosyası özel anahtarınızla birlikte açık anahtarınızı ve adresinizi içeriyor. Anahtar dosyası şifrelenmiş olduğu gibi aynı zamanda bir şifreyle de korunuyor. Eğer Binance DEX’te desteklenen bir donanım cihazına erişiminiz yoksa anahtar dosyasıyla hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

    • Kurtarma Kelimeleri

    •  Kurtarma kelimeleri BIP39 kelime listesiyle oluşturulur. Bu kelimeler cüzdanınıza erişiminizi sağlar fakat sık sık kullanmanız yerine sadece gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda kullanmanız tavsiye edilir.

  • Özel Anahtar

    • Özel anahtarınız da kurtarma kelimeleriyle benzer şekilde sadece zor durumlarda veya ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalı.

Anahtar dosyanızı yaratmak için, dosyaya erişimde kullanılacak bir şifre belirlemeniz gerekiyor. Bu şifreyi aynı zamanda Binance DEX’e girerken oturum açmak için de kullanacaksınız. Şifrenizi girdikten sonra, “Download Keystore File” a tıklayın.

Bir diğer adımda, hatırlatma kelimeleriniz oluşturulacak. Bu aşamada hiç kimsenin kelimelerinizi görmediğinden emin olun. Sonraki adıma geçtiğinizde, sizden hatırlatma kelimelerinizi sırasıyla yazmanız istenecek. İşlem eğer başarılıysa “View my Private Key >>” e tıkladığınızda sizi özel anahtarınız karşılayacak.

Cüzdanınıza Anahtar dosyanız veya desteklenen bir donanım cüzdanıyla giriş yapmanız tavsiye ediliyor.

Kurtarma kelimelerinizi ve özel anahatarınızı nasıl güvenle saklarsınız?

  1. Bu verileri elektronik bir aygıtta saklamayın (bilgisayar, telefon, vb)
  2. Bu verilerin kesinlikle çıktılarını almayın. Yazıcılar yazdırdıkları metinleri hafızalarında saklamaya devam eder.
  3. Bu verileri bir kağıda sizin kendi el yazınızla yazın.
  4. Özel anahtarınızı ya da kurtarma kelimelerinizi cüzdanınızda saklamayın
  5. Bunları ateşe ve suya dayanıklı bir kasada/kutuda saklayın.

Artık dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Binance Chain üzerine inşa ettiği merkezsiz kripto para borsası Binance DEX’te bir hesabınız var. Tebrikler!