Ünlü Analist: Bitcoin 5.400 Dolara Gerileyebilir

Bitcoin ve beraberindeki altcoinler, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca yaşadıkları yükseliş ivmesini kaybettikten sonra irkaç gündür yatay bir seyir izlemeye devam ediyor


Bitcoin ve beraberindeki altcoinler, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca yaşadıkları yükseliş ivmesini kaybettikten sonra irkaç gündür yatay bir seyir izlemeye devam ediyor.

Bitcoin’in 7 bin dolarlık bölgeye düşmesi, yükseliş ivmesini tehlikeye atmış gibi görünüyor. Analistler ayıların kontrolü tamamen ele geçirmeden önce Bitcoin’in 5.400 dolara kadar gerileyebileceğini belirtiyor. Bitcoin son 24 saat içerisinde  8 bin dolar bandına yeniden yükseldi ve yeninden 7.700 dolar seviyelerine çekildi.

Bir haftalık işlem süresinde, BTC 7.000 dolar ile 8.000 dolar arasındaki bölgede salınıyor ve bu durum hızla kalıcı bir konsolidasyon paternine yol açabilecek taze bir işlem aralığı olarak görünüyor.

Ünlü kripto para analisti Josh Rager,  son zamanlarda paylaştığı bir tweette, Bitcoin’in ayı sezonunun etkisi altına girmeden önce 5,400 $ ‘a kadar gerileyebileceğine inandığını açıklamıştı.

Analist: 6.800 Dolar Seviyesinde Büyük Bir Destek Var

Rager, Bitcoin’in ayı sezonu etkisi altına girmeden önce 5.400 dolara kadar gerileyebileceğine inanmasına rağmen, Twitter’daki bir başka popüler analist, bir süre önce BTC’nin kritik destek seviyesinin 6.800 dolarda olduğuna inandığını açıkladı.

Kripto para uzmanı Alex Krüger, son zamanlarda birkaç teknik oluşumun 6.800 dolar desteğinin önemine işaret ettiğini belirtti. Alex Krüger’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bitcoin’in hâla teknik olarak savunmasız olduğunu ve düşüşe geçmesi durumunda Bitcoin’in 7600-7435, 7200, 6800, 6400. 5800 seviyelerinde destek bulacağını belirtti.

Şu anda kripto paralar bıçak sırtında hareket ediyor. Kısa vadeli bir düzeltmeden sonra yükselişlerine devam edebilir ya da yeniden ayı sezonun etkisi altına girebilir. Ağustos ayındaki Litecoin blok ödülü yarılanması ve 2020’deki Bitcoin blok ödülü yarılanması faktörleri göz önünde bulundurulduğunda ilki daha ağır basıyor.