Ünlü Analistlere Göre Bitcoin’deki Yükselişin Sebebi Ne?

Bitcoin’in yeniden 5 haneli fiyat seviyelerine ulaşmasıyla kripto para piyasasının boğa sezonu etkisi altına girdiğinin işareti verilmiş oldu


Bitcoin’in yeniden 5 haneli fiyat seviyelerine ulaşmasıyla kripto para piyasasının boğa sezonu etkisi altına girdiğinin işareti verilmiş oldu. Ancak Bitcoin’deki son fiyat rallisine hangi durumların sebep olduğuna ilişkin tartışmalar hala sürüyor. Kripto para topluluğunun hatrı sayılır bir kısmı yükselişin kurumsal yatırımcıların piyasaya giriş yapmasından kaynaklandığını iddia ederken kimileri ise yükselişin arkasında Y nesli’nin olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto para piyasası tekrar ayı sezonu etkisi altına girmeden önce Bitcoin fiyatının 100.000 dolara yükseleceği  öngörüsünde bulunan popüler kripto para analisti Peter Brandt, son yükselişin arkasında Y nesli’nin olabileceğini iddia etti.

Y Nesli Bu Yükselişin Bir Parçası Değil

Bununla birlikte bazı analistler ise Y nesli’nin bu yükseliş hikayesinin bir parçası dahi olamayacağına dikkat çekiyor. Öyle ki Bitcoin’in son dönemdeki yükselişine rağmen, Google’daki aranma hacmi bir yıl öncesiyle aynı seviyede.

Yükselişin Daha Mantıklı Sebepleri Var

Mevcut koşullarda Y nesli henüz Bitcoin’de bu denli büyük bir yükselişi tetikleyebilecek finansal güce sahip değil. Twitter’ın en popüler kripto para analistlerinden @MoonOverlord ise Bitcoin’deki son yükselişin kurumsal yatırımcılardan kaynaklanmadığını, yükselişin daha mantıklı sebepleri olduğunu iddia ediyor.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!