Kripto Paralar Dark Web’de Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde!

Bloomberg’ün raporuna göre dark web’de 2019 yılının sonuna kadar kripto paralarla 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirileceği öngörülüyor


Bloomberg’ün raporuna göre dark web’de 2019 yılının sonuna kadar kripto paralarla 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirileceği öngörülüyor.

Chainalysis’in araştırmasına göre, dark web’de 2019 yılının başından bu yana kripto paralarla 515 milyon dolarlık rekor seviyede harcama yapıldı. Dark Web’de Bitcoin’in yanı sıra, Monero çoğunlukla uyuşturucu, çocuk pornografisi ve çalıntı kredi kartı bilgilerini satın almak için yaygın olarak kullanılıyor.

Bununla birlikte, yasadışı işlemler tüm Bitcoin ağındaki işlemlerin yüzde 1’inden azını oluşturuyor. Chainalysis’in kıdemli ürün müdürü Hannah Curtis’e göre 2012 yılında bu rakam %7 seviyesindeydi.

FATF Standartları Sektöre Zarar Verebilir

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) yakın zamanda para aklama ve terörizmin finansmanının önlenmesi için kripto paraların düzenlenmesine ilişkin yeni standartlarını yayınlamıştı. 28-29 Haziran’da Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G20 zirvesinde ise üye ülkeler FATF’ın belirlediği kripto para standartlarına bağlı kalacaklarının taahüdünü vermişti. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

FATF’ın belirlediği kripto para standartları dark web’deki yasa dışı faaliyetlerin, kara para aklamanın ve terörizmin finansmanının önlenmesinde etkili olacak ancak yatırımcılar ve kripto para kullanıcıları anonimliklerini kaybetmiş olacak. Zira, FATF’ın standartları, borsaların ve cüzdan sağlayıcılarının kullanıcı bilgilerini paylaşmasını öngörüyor.

Kaynak: The Block

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!