ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell’dan Şaşırtıcı Bitcoin Açıklaması

ABD’nin merkez bankası FED’in başkanı Jerome Powell, küresel çapta kabul gören bir kripto para biriminin rezerv para ihtiyacını makul bir şekilde ortadan kaldırabileceğini açıkladı


ABD’nin merkez bankası FED’in başkanı Jerome Powell, küresel çapta kabul gören bir kripto para biriminin rezerv para ihtiyacını makul bir şekilde ortadan kaldırabileceğini açıkladı.

Senato Bankacılığı Komitesi öncesi 11 Temmuz’da yaptığı konuşmada Fed Başkanı Jerome Powell, küresel çapta benimsenen bir kripto para biriminin sistemdeki rezerv para birimine olan ihtiyacı giderecek kadar ileri gidip gidemeyeceğinin analizini yaptı. Bitcoin’in finansal sistemi yeniden dizayn etme potansiyelinin bulunduğunu belirten Powel ancak bunun şu an için gerçekliğin gerisinde kaldığını belirtti. FED Başkanı Powell’ın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

Bunun gibi şeylerin mümkün olduğunu düşünüyorum fakat biz Bitcoin’de yaygın bir evlat edinme göremedik. Bitcoin iyi bir örnek, ancak hiç kimse ödemeler için kullanmıyor, altın gibi spekülatif bir değer deposu.

ABD hükümetinin ve yabancı hükümetlerin, diğer ülkelerin merkez bankalarının ve resmi uluslararası kuruluşların tuttukları altından FED’in sorumlu olması nedeniyle Powell’ın yaptığı bu şaşırtıcı açıklama akıllara soru işaretlerini getirdi.

Powell kripto para birimlerinin rezerv para birimlerinin yerini alacağı beklentisiyle FED’in derinden bir dönüşüm içerisine girebileceğini kabul etti ve şunları kaydetti:

Kripto para birimleri ortaya çıktığından beri insanlar bu konu hakkında konuşuyorlar, ancak biz henüz net bir şey göremedik. Bu bizim herhangi bir adım atmayacağımız anlamına gelmiyor. Eğer bir adım atacak olursak, ABD’nin birçok farklı para biriminin olduğu bir döneme geçiş yaptığını görebilirsiniz.

Birkaç gün önce bildirdiğimiz üzere FED Başkanı Powell, Kongre’deki konuşmasında Facebook’un 2020 yılında piyasaya sürmeyi planladığı Libra’nın gizlilik, para aklama ve finansal istikrar konusunda ciddi endişelere yol açtığını belirtmişti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:


Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!