2019’da Yatırımcısına En Çok Kazandıran 3 Kripto Para

Uzun ve sıkıcı ayı sezonunun ardından 2019 yılıyla birlikte kripto para piyasası yeniden yükselişe geçti

kripto para rehberi

Uzun ve sıkıcı ayı sezonunun ardından 2019 yılıyla birlikte kripto para piyasası yeniden yükselişe geçti. Bu süreçte altcoin’ler Bitcoin ve dolar karşısında tatmin edici performans sergilemekten oldukça geri kalsa da etkileyici performans gösteren kripto paralar da yok değil.

Bitcoin ve dolar karşısında en iyi performans sergileyen 3 kripto para birimini sizin için derledik.

1. Binance Coin (BNB)

Binance Coin’in performansında şüphesiz dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in etkisi büyük. Binance’in ayı sezonunun en etkili olduğu dönemlerde dahi sektöre yönelik geliştirmelere devam etmesi BNB’deki yükselişi tetikledi. Özellikle Binance DEX, Binance Launchpad, Binance Chain  ve BNB Burn gelişmeleri şüphesiz BNB’nin fiyatlanmasında etkili oldu.

2019 yılına 6 dolardan işlem görerek başlayan Binance Coin Haziran ayında 40 dolar bandına kadar yükselmeyi başardı. Dolar karşısında %566 değer kazanan Binance Coin 2019’da en iyi performans gösteren kripto paralar arasında ilk sırada yer alıyor.

2. Litecoin (LTC)

2018’in son günlerinde neredeyse 20 dolara kadar gerileyen Litecoin yatırımcısını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak sadece birkaç gün önce gerçekleşen blok ödülü yarılanmasının yıl boyunca yarattığı satın alma beklentisi ve ağdaki yapılan geliştirmeler Litecoin’i yılın en yüksek seviyesine taşıdı.

Yıla 30 dolar seviyesinde başlayan Litecoin 22 Haziran’da 142 dolar seviyesine kadar yükselmeyi başardı. 2019 yılında dolar karşısında yaklaşık %370 değer kazanan Litecoin listemizin ikinci sırasında.

3. Chainlink (LINK)

2019’da yıldızı bir anda parlayan ve etkileyici bir performans göstererek yatırımcıları boğa sezonunun geldiğine inandıran kripto paralardan biri Chainlink oldu. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız aylarda Chainlink Google’la ortaklık kurduğunu açıklamış ve fiyatını 4,5 dolar bandına kadar yükseltmişti. Yıla 0,29 dolar seviyesinde başlayan Chainlink tüm zamanların en yüksek seviyesine ise geride bıraktığımız Haziran ayının son günlerinde 4,45 dolarla ulaşmıştı. Chainlink’in yıllık bazda %1434 değer kazandığı görülüyor.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!