Ripple (XRP) Teknik Analizi: 16 Eylül 2019

Ripple’ın uzun vade fiyat hareketlerine haftalık grafikler üzerinden göz atalım

xrp teknik analizi

Ripple’ın uzun vade fiyat hareketlerine haftalık grafikler üzerinden göz atalım.

Ripple/Dolar paritesinin haftalık grafiğinde bir yıldır süre gelen T1 trend desteğinin 5 hafta önce sert bir şekilde kırıldığını görüyoruz. Bu kırılımla birlikte fitil boyu uzun düşüş barları ile Ripple yatırımcısının sabrı baya bir zorlanmış gibi görünüyor. Tabi bunu Ripple özelinde belirtiyorum ama Altcoin piyasasının da hali malum, çok ciddi değer kayıpları yaşayan kripto paralar mevcut. Aslında Ripple aralarında en iyi dayananların arasında. Grafiğimize geri dönersek, sert düşüşün ardından son iki haftadır bir toparlanma çabası olduğunu görüyoruz. Bu da Fiyatın T1 trendine doğru hareket edebileceğini gösteriyor. Fiyatın T1 seviyesine gelmesi halinde yakın takip alınması uygun bir hareket tarzı olacaktır. Şimdi XRP/BTC paritesini inceleyelim.

XRP/BTC paritesinde 2019 yılı başından itibaren istikrarlı bir düşüş söz konusu. Bu da XRP/USD paritesinin değerini haliyle aşağı çekti. Ancak son 5 haftaya bakacak olursak, düşüşün yerini yatay harekete bıraktığını söyleyebiliriz. Fiyatın bu koşullar altında hareket etmesi boğaların iştahının artmasına neden olacaktır. Dolayısı ile önümüzdeki haftalarda kırmızı düşen fiyatın kırmızı düşen trende doğru hareket etmesinin muhtemel olacağını düşünüyorum. Grafikte görüldüğü üzere, düşen trendin daha önceki kırılımı çok sert bir şekilde olmuş. XRP/USD paritesi de buna paralel olarak sert bir şekilde yükselmişti. Trendin kırılımı önceki gibi sert olur mu bilmiyorum ama fiyatın kırmızı trende geldiğinde yakın takip edilmesi uygun olacaktır. Kim bilir? Belki de tarih tekerrür eder. Olası yukarı harekette 4000Sats ve 5500Sats seviyelerinin yataydaki önemli direnç bölgeleri olduğunu ayrıca belirtmek isterim.

Günlük grafiğe baktığımızda ise D1 düşen trendinin kırıldığını fiyatın T2 trendini takip edere yatayda hareket ettiğini görüyoruz. Fiyatın T2 trendi üzerinde hareketini sürdürmeye devam etmesi halinde T1 trendine doğru yöneleceğini düşünüyorum. T1 trendinin yukarı kırılımı gerçekleşirse Ripple için çok daha olumlu tablo bizleri bekliyor olacak. Öncelikli olarak 0.48$ seviyesinin hedefleneceğini düşünüyorum. Piyasa olumsuz havaya bürünür ve T2 desteği aşağı yönlü kırılırsa satış baskısı maalesef etkisini artıracaktır.

Analizde yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR.