Önümüzdeki hafta SEC’ten şaşırtıcı bir karar gelebilir mi?

Bitwise Varlık Yönetimi Araştırma Başkanı Matt Hougan, şirketinin Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu


Bitwise Varlık Yönetimi Araştırma Başkanı Matt Hougan, şirketinin Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Hougan, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önümüzdeki hafta gözden geçirmesi gereken Bitwise ETF başvurusunun son günü yaklaşırken iyimser olduğunu belirtti. 

“Hiç olmadığı kadar yakınız”

CNBC’ye verdiği röportajda SEC ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve aldıkları geri dönütlerle birlikte ETF başvurularında düzenli olarak iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden Hougan “Bir bitcoin ETF’ini onaylatmak için daha önce hiç olmadığı kadar yakınız.” açıklamasını yaptı. Başvuruya ilişkin SEC’in 13 Ekim’e kadar nihai kararını vermesini gerektiğini belirten Hougan’ın açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“SEC nihai kararını vermek zorundadır: evet veya hayır. Bu noktada ertelemenin başka yolu yok. Bugün ile Pazartesi günü arasında ne düşündüklerini net bir şekilde öğreneceğiz ve sonra ne duyduğumuza bağlı olarak ilerleyeceğiz. Ama çok heyecan verici bir hafta olmalı”

SEC’ten de açıklama gelmişti

Benzer şekilde, SEC Başkanı Jay Clayton da geçtiğimiz ay, bir Bitcoin ETF’inin onaylanmasına artık daha yakın olduklarını bildirmiş ve piyasa manipülasyonu ve varlık gözetimi hakkındaki sorulara cevaplar vermişti.

Hatırlanacağı üzere VanEck ve SolidX geçtiğimiz ay SEC’e yaptıkları Bitcoin ETF başvurusunu geri çekmiş ve bunun yerine kanunlardaki açıklardan yararlanarak Bitcoin ETF’lerinin sadece kurumsal yatırımcılara açık bir sürümünü piyasaya sürmüştü.