Mark Zuckerberg’ten Açıklama: Facebook Libra Association’dan Ayrılıyor Mu?

Geride bıraktığımız Haziran ayında duyurulmasının ardından küresel düzenleyicilerin radarına takılan Libra’dan yeni bir haber var


Geride bıraktığımız Haziran ayında duyurulmasının ardından küresel düzenleyicilerin radarına takılan Libra’dan yeni bir haber var. Libra için geride bıraktığımız günlerde ABD Kongresi’nin karşısına çıkan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Libra’nın ABD kanunlarıyla uyumlu olması sağlanamazsa Facebook’un liderlik ettiği kripto para projesinden çekileceğini açıkladı.

ABD Kongresi’nde İfade Verdi

Libra’nın ABD dolarını tehdit ettiği gerekçesiyle ABD Kongresi’ne ifade vermeye davet edilen Mark Zuckerberg, Libra’nın ABD dolarına 1:1 oranında destekli olduğunu hatırlattı. Mark Zuckerberg’ün açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Söylenenlerin aksine Libra, ABD’yi finansal hakimiyetini daha da genişletebilir. Elimizi taşın altına koymadan bekleyerek liderliğimizi sürdüreceğimizi düşünemeyiz.”

ABD kanunlarıyla uyuşmaması halinde Facebook’un Libra Association’dan çekilebileceğini de ifade eden Mark Zuckerberg, Libra projesinin arkasındaki motivasyonun küresel bir ödemeler ağı geliştirmek olduğunu aktardı.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegramkanalımıza katılın