Çin Hükümeti En İyi Kripto Paraları Sıraladı: İşte Detaylar

Çin’in Bilgi ve Sektör Gelişim Merkezi (CCID) tarafından bu ay 14.’sü hazırlanan kripto para sıralaması yine şaşırttı

Kripto para rehberleri

Çin’in Bilgi ve Sektör Gelişim Merkezi (CCID) tarafından bu ay 14.’sü hazırlanan kripto para sıralaması yine şaşırttı. 35 kripto para projesinin değerlendirildiği listede Bitcoin Eylül ayında olduğu gibi 11. sırada yer aldı.

Listenin bir numarasında ise EOS yer alıyor. Onu ikinci sırada Justin Sun’ın Tron’u ve üçüncü sırada Vitalik Butterin’in Ethereum’u takip ediyor. Çin Hükümeti’ne bağlı CCID söz konusu listeyi kripto paraları temel teknoloji, uygulama ve yenilik kriterlerini puanlayarak ortaya çıkartıyor. CCID’nin hazırladığı kripto para sıralamasının tamamı ise şöyle:

Göze Çarpan Değişiklikler

 CCID’nin Ekim ayı sıralamasında Qutum (QTUM) 18. sıradan 8. sıraya, Lisk (LSK) 14. sıradan 7. sıraya, Dash (DASH) 21. sıradan 17. sıraya yükseldi.

Hükümet destekli CCID tarafından ilki 2018 yılının Mayıs ayında yayımlanan kritpo para sıralamasında ilk sırada Ethereum yer alıyordu. Bu sıralamaya ilk kez geride bıraktığımız Şubat ayında dahil olan Tron, Ethereum’u tahtından etmeyi başardı. Sıralamanın açıklanmasıyla Tron yükselişe geçti ve dolar karşısında %30’a yakın değer kazandı.

Ayrıca tüm bunların yanı sıra Çin’deki kripto para baharı etkisini sürdürüyor. Ülkenin devlet başkanı Xi Jinping, yaptığı açıklamada Çin’de Blockchain teknolojisinin kullanımının yaygınlaştırılmasını gerektiğini belirtti.

İlginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegramkanalımıza katılın