Yasadışı Kripto Para Madencilerini İhbar Edenler Ödüllendirilecek

Yerel medya organı Press TV’de yer alan habere göre İran Hükümeti, yasadışı kripto para madenciliği yapanları ihbar edenler için bir ödül programı başlattı


Yerel medya organı Press TV’de yer alan habere göre İran Hükümeti, yasadışı kripto para madenciliği yapanları ihbar edenler için bir ödül programı başlattı. İran Enerji Bakanlığı’ndan bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre yasadışı bir şekilde kripto para madenciliği yapanları ihbar edenlere harcanan elektriğin %20’si kadar ödüllendirilecek.

Kripto Para Madenciliği Yasal Mı?

Enerji Bakanlığı sözcüsü Mostafa Rajabi, dün IRIB News’te verdiği röportajda yasadışı madencilik faaliyeti yürütenleri ihbar edenlerin ödüllendirileceğini duyurdu.
Rajabi, ulusal şebekenin yoğun saatlerinde kripto para madenciliği yapmanın yeni yönetmelikler uyarınca yasa dışı bırakılacağını kaydetti.

Özellikle ABD’nin bu ülkeye yönelik yaptırımları sonrası İran’da kripto paralara ve kripto para madenciliğine yönelik talep bir hayli artmıştı. Bu bağlamda İranlılar hem yasal hem de yasa dışı bir şekilde ülkedeki ucuz elektrik enerjisi fırsatından yararlanarak kripto para madenciliği yapmaya başladı.

Ekonomik kriz nedeniyle kripto paralara yönelik talep o kadar arttı ki Haziran ayında, İranlı yetkililer, kaçak elektrikle lisanssız bir şekilde kripto para madencilik tesisi işletmek için kullanan iki terkedilmiş fabrikada 1000 Bitcoin maden makinesini ele geçirmişti.

Ülkede Kripto Para Madenciliğini Meşru Sektör Kabul Edildi

Bu yılın Ağustos ayında, İran hükümeti kripto para madenciliğini meşru bir sektör olarak kabul eden yasa tasarısını onayladı.İran hükümetinin, kripto para madenciliği için sübvanse edilmiş elektrik kullanımına karşı olduğu açıkça bilinse de ülkede kripto para madenciliğinin kendisi yasak değil.

Öne Çıkanlar:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!