Bitcoin Yeni Bir Kilometre Taşını Daha Geride Bıraktı

Dünya çapında kurulu Bitcoin (BTC) ATM’lerin sayısı 6.000’i geride bırakarak yeni bir rekor kırdı


Dünya çapında kurulu Bitcoin (BTC) ATM’lerin sayısı 6.000’i geride bırakarak yeni bir rekor kırdı. Dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin ATM’lerini takip eden ve onları platformunda listeleyen CoinATMRadar’ın verileri dünya çapında kurulu 6,004 ATM’nin olduğunu ve bunların yaklaşık %65’inin ABD’de olduğunu gösteriyor.

ABD Bitcoin ATM’lerinde Rekor Kırdı

Ayrıca CoinATMRadar’a göre bu ay 108 yeni ATM daha kuruldu. Veriler dünyanın dört bir yanında günde ortalama 11 Bitcoin ATM’sinin kurulduğuna işaret ediyor. Dünya çapında kurulan makinelerin dörtte üçünden fazlası Kuzey Amerika’da.  Tüm Bitcoin ATM’lerinin yaklaşık %20 Avrupa’da ve %2’si ise Asya’da. ABD, 3.924 ATM’ye ev sahipliği yapıyor, Kanada 653, Birleşik Krallık 272 ve Avusturya ise 189 Bitcoin ATM’sine sahip.

Bitcoin ATM Çılgınlığı

Dünya genelinde toplam sayı Haziran ayından bu yana yaklaşık 1.000 arttı, bu da endüstrinin önemli bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. Bazen BTM olarak da adlandırılan Bitcoin ATM’leri, kullanıcıların BTC satın almalarına izin verirken, makinelerin %35’inden fazlası ise çift yönlü yani hem alım hem de satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Ekim ayının ortalarında, böyle bir makine BTM firması Bitstop tarafından Miami Uluslararası Havaalanı’na kuruldu. Şirketin ortak kurucusu ve baş strateji sorumlusu Doug Carillo, Bitcoin’in gezginler için faydalı olduğunu açıkladı:

“Giderek daha fazla insan, kolaylık ve güvenlik için nakit para yerine Bitcoin ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Miami Uluslararası Havaalanı, müşterilerimizin yurt içinde veya yurt dışında seyahat ederken Dolar’ı Bitcoin ve tersi için uygun bir şekilde değiştirebilmeleri için mükemmel bir yer. ”

Yine de, herkes Bitcoin ATM’lerinin popülerliğinden memnunmuş gibi görünmüyor. Öyle ki ABD İç Gelir Servisi Ceza Soruşturma Şefi John Fort, Bitcoin ATM’leri ve kioskları sayesinde insanların vergi kaçırdığını ve kara para akladığını iddia ediyor.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!