Aralık Ayında Bitcoin’i Neler Bekliyor: İşte Fiyatı Doğrudan Etkileyebilecek 3 Önemli Gelişme

Büyük umutlarla girilen 2019 yılı her ne kadar 2018 yılı kadar kötü geçmese de kripto para yatırımcılarının beklentilerini karşılamadı


Büyük umutlarla girilen 2019 yılı her ne kadar 2018 yılı kadar kötü geçmese de kripto para yatırımcılarının beklentilerini karşılamadı. Özellikle yılın ikinci yarısında düşüş trendine giren Bitcoin, 10 bin dolar psikolojik desteğinin de altına düşmesiyle iyiden iyiye değer kaybetti.

Ancak 2019 yılı tam olarak sonlanmış değil. Yılın son ayında Bitcoin’i hangi önemli gelişmeler bekliyor? Bitcoin fiyatı yılın son ayında önemli bir atılım gerçekleştirebilir mi hepsi? Detaylar haberimizde.

Bakkt’ın Nakit Uzantılı Bitcoin Opsiyonları

Bu yıl nihayaet piyasaya sürülen Bakkt, yılın son ayında iki yeni ürününü piyasaya sürecek. Bakkt’ın fiziksel teslimli Bitcoin ETF’leri piyasada beklenilen etkiyi yaratmamıştı. Kripto para piyasasının Nakit Uzantılı Bitcoin Opsiyonları’na nasıl bir tepki vereceğini hep birlikte göreceğiz. Bakkt, 9 Aralık’ta müşterilerine iki yeni işlem seçeneği sunacak: Bitcoin (USD) Seçenekleri ve Bitcoin (USD) Nakit Uzantılı Aylık Vadeli İşlemler. Ayrıca daha dün, Bakkt’ın CEO’su Georgia eyaletine ABD senatörü olarak atandı.

Noel Yaklaşıyor

Bitcoin’de gelenekselleşen Noel Baba rallisi bu yıl da kendisini gösterecek mi? Bu sorunun cevabını kripto para topluluğu merakla bekliyor. Yapılan araştırmalar kripto paraların özellikle de Bitcoin’in Noel, yılbaşı ve Şükran Günü’nde önemli hareketlilikler ortaya koyduğunu gösteriyor. Hatırlanacağı üzere Bitcoin 2017 yılının Aralık ayında girdiği yükseliş trendinin sonucunda 20 bin dolarla tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

CME Vadelilerinin Son İşlem Günü

Bitcoin vadelilerinin son işlem günü yaklaşırken Bitcoin’de de anormal hareketlilikler başlıyor. CME’nin web sitesinde Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin son günü olarak 27 Aralık 2019’a işaret ediliyor.

Yapılan araştırmalar vadeli işlemlerin son gününde anormal bir hareketlilik gösterdiğini açıkça gösteriyor. Hatta bu konuda yapılan bazı araştırmalar dahi bulunuyor.

Araştırma şirketi Arcane Research yaptığı bir çalışma sonucunda CME Group’un Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin teslim tarihlerinin yaklaşmasının Bitcoin fiyatına ve kripto para piyasasına olumsuz şekilde yansıdığı bildirmişti. Bitcoin Fiyatı Manipüle Ediliyor Olabilirbaşlıklı haberimize buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.