CoinShares Raporu: Bitcoin’in %66’sı Çinliler Tarafından Kontrol Ediliyor

Dijital varlık yönetimi şirketi CoinShares tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin, Temmuz ayından bu yana yüzde altı artış göstererek Bitcoin toplam hash oranının yüzde 66’sından sahip oldu


Dijital varlık yönetimi şirketi CoinShares tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin, Temmuz ayından bu yana yüzde altı artış göstererek Bitcoin toplam hash oranının yüzde 66’sından sahip oldu.

Çinli Madenciler 2019’da Rekor Kırdı

Özellikle, CoinShares’ın 2017 yılında Bitcoin hashrate’ini izlemeye başladığından bu yana Çin Bitcoin tüm zamanların en yüksek hashrate oranına ulaşmış durumda. Bu da Çinli kripto para madencilerinin Bitcoin ağının %66 hakimiyetini ellerinde bulundurarak Bitcoin üretiminde en büyük söz sahibi oldukları anlamına geliyor.

Kasım ayının başlarında, Bitcoin madenciliği Çin’de yasaklı endüstriler listesinden çıkarıldı. Hareket, ülkenin madencilik işletmelerinin büyümesini destekleme planınını temelde doğruladı. Ülkedeki sayısız sıkıntıya rağmen, Bitmain ve Canaan gibi Çinli devler, en gelişmiş ekipmanlarla küresel üstünlüklerini sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Coinbilgi.net olarak duyurduğumuz üzere şirketin kurucu ortağı Micree Zhan, Jihan Wu’yu görevinden azlederek şirketin başına geçmişti.

Çin’in Bitcoin Yaklaşımı Korkutuyor

Çin’in otoriter rejiminin Bitcoin madenciliği üzerinde çok fazla kontrol sahibi olması, kripto para endüstrisindeki ana kaygılardan biri olmaya devam ediyor. Başkan Xi Jinping’in son zamanlardaki Blockchain’i kucaklayan konuşmalarına rağmen Bitcoin komünist devlette yasaklı kalmaya devam ediyor.

Bununla birlikte, diğer bazı ülkeler Çin’in Bitcoin madencilik pazarındaki payını azaltmak için yarışıyorlar. Rus internet girişimcisi Dmitry Marinichev, Çin’in maden tacını çalmayı Bitcoin madenciliğindeki tekelini kırmak amacıyla devasa bir madencilik çiftliği kuruyor. Milyarder Peter Thiel ise Teksas merkezli bir madencilik şirketine 50 milyon dolarlık yatırım yaparak dünyanın en büyük madencilik tesislerinden birini kurmayı planlıyor.