DİKKAT: Popüler Kripto Para Cüzdanında Güvenlik Açığı

Twitter’da yazılım mimarı WizardofAus (@BTCSchellingPt), kripto para sahiplerini, kötü amaçlı yazılım içerdiği iddia edilen Ledger kripto cüzdanları için bir Chrome uzantısına karşı uyardı


Twitter’da yazılım mimarı WizardofAus (@BTCSchellingPt), kripto para sahiplerini, kötü amaçlı yazılım içerdiği iddia edilen Ledger kripto cüzdanları için bir Chrome uzantısına karşı uyardı. 2 Ocak’ta yayınlanan bir tweet’te WizardofAus şunları iddia etti:

“Kötü amaçlı yazılım Chrome uzantısı uyarısı. “Ledger Secure” yüklüyse – KALDIRIN. @ChromeExtension “Ledger Secure”, seed’lerinizi uzantının yazarına ileten kötü amaçlı yazılım içeriyor. Bu bir @Ledger ürünü değil *. @Hackedzec’e karşı başarıyla kullanıldı. ”

@Hackedzec” in Twitter tanıtıcısı özellikle Ocak 2020’de oluşturuldu; hem tutamacın yeniliği hem de seçilen ad, kötü amaçlı yazılım deneyimini takiben bilinci yaymak için hesabı oluşturduğunu gösteriyor.

Resmi Ledger Destek  hesabı Twitter’da , 2 Ocak’ta “OLTALAMA UYARISI” başlığını kullanarak uzantı kötü amaçlı yazılımlarının algılandığını doğruladı.

Eski Trezor yöneticisi ve “Little Bitcoin Book” kitabına katkıda bulunan Alena Vranova, WizardofAus’un tweet’indeki güvenlik açığını doğruladı.