Bitcoin’de Yarılanma Yaklaşırken Yeni Rekor: Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi Kaydedildi

Bitcoin ağındaki blok ödülü yarılanmasına çok kısa süre içerisinde gerçekleşecek

Bitcoin rehberleri

Bitcoin ağındaki blok ödülü yarılanmasına çok kısa süre içerisinde gerçekleşecek. Blok ödülü yarılanmasına çok kısa bir zaman kalmışken Bitcoin ağının hash oranında da yeni rekorlar ardı ardına kırılıyor. 1 Ocak 2020 tarihli haberimizde Bitcoin’in hash oranının 2017’deki 20 bin dolarlık zirvede olduğundan 7 kat daha fazla olduğunu duyurmuştuk.

Bitcoin Hash Oranı Rekor Kırdı

2020’nin ilk gününde gelen bu rekora rağmen Bitcoin’in hash oranı yükselmeye devam ediyor. Hash oranındaki bu yükseliş ayrıca Bitcoin ağının sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmaya devam ettiğini gösteriyor. 1 Ocak’ta 119 TH/s’ye yükselerek tüm zamanların rekorunu kıran Bitcoin’in hash oranı bu rekorunu bir haftalık aranın ardından yeniden kırarak 120 TH/s’ye ulaştı.

Hash Oranı Neden Yükseliyor?

Bu yılın Mayıs ayında Bitcoin ağında blok ödülü yarılanması gerçekleştirilecek ve her bir blok ödülü 12.5 Bitcoin’den 6.25 Bitcoin’e gerileyecek. Görünen o ki madenciler, blok ödülü yarılanmadan önce var güçleriyle Bitcoin madenciliği yapmaya devam ediyorlar.

Bitcoin’de tüm metrikler şu anda olumlu seyrediyor. Bütün bu verilerdeki artışla birlikte fiyatın da doğru orantılı bir performans sergileyip sergilemeyeceği sorusu da şu an için merak konusu.