Bitcoin’in Google’daki Aranma Hacminde Kritik Sıçrayış: Bu Ne Anlama Geliyor?

Eylül 2019’dan beri, Bitcoin’in Google’daki aranma sayısında önemli bir yükseliş kaydedildi

Eylül 2019'dan beri, Bitcoin kelimesi için Google arama sayısında önemli bir artış oldu. Araştırma Hacmi Arttı Google Arama Trendleri verilerine göre, Google'da Bitcoin için arama sayısı son birkaç ay içinde önemli ölçüde arttı. Bu verilere göre, özellikle Eylül 2019'da arama hacminde artış eğilimi başlıyor. Bitcoin'in Google'daki popülaritesinin 26 Ekim'de zirveye ulaştığını görüyoruz. Bu şaşırtıcı olmamalı. Çünkü Bitcoin o tarihte büyük bir sıçrama yaptı. 25 Ekim'de 7.500 dolar olan BTC'nin fiyatı birkaç saat içinde hızla yükseldi ve 9.600 dolara ulaştı. Her ne kadar Bitcoin arama hacmi bu tarihten sonra düşse de, arama sayısının zaman zaman arttığını görebiliriz. Yukarıdaki Google Arama Trendleri tablosundan da görülebileceği gibi, Bitcoin'in arama hacmi son birkaç gün içinde önemli ölçüde arttı. Bunun ana nedeni Bitcoin fiyatındaki ani hareket olabilir. ABD ve İran arasındaki olaylar, Bitcoin, BTC'nin fiyatını tetikledi, bu olaylar 8 bin 400 dolara kadar arttı.

Eylül 2019’dan beri, Bitcoin’in Google’daki aranma sayısında önemli bir yükseliş kaydedildi. Bu durum Bitcoin’de yeni bir yükseliş trendinin habercisi olabilir mi?

Aranma Hacmi Arttı

Google Arama Trendleri verilerine göre, Google’da Bitcoin’in aranma sayısı son birkaç ay içinde önemli ölçüde arttı.

Bu verilere göre, özellikle Eylül 2019’da arama hacminde artış eğilimi başlıyor. Bitcoin’in Google’daki popülaritesinin 26 Ekim’de zirveye ulaştığını görüyoruz. Bu şaşırtıcı olmamalı. Çünkü Bitcoin o tarihte büyük bir sıçrama yaptı. 25 Ekim’de 7.500 dolar olan BTC’nin fiyatı birkaç saat içinde hızla yükseldi ve 9.600 dolara ulaştı.

Her ne kadar Bitcoin arama hacmi bu tarihten sonra düşse de, arama sayısının zaman zaman arttığını görebiliriz. Yukarıdaki Google Arama Trendleri tablosundan da görülebileceği gibi, Bitcoin’in arama hacmi son birkaç gün içinde önemli ölçüde arttı.

Bunun ana nedeni Bitcoin fiyatındaki yaşanan ani fiyat hareketlilikleri olabilir. ABD ve İran arasındaki olaylar, Bitcoin fiyatını tetikledi ve popüler kripto para bu olaylar sonrasında 8 bin 400 dolara kadar fırladı.