Trump’ın Eski Danışmanı Gary Cohn’dan Kripto Para Açıklaması

ABD Ulusal Ekonomi Konseyi eski direktörü Gary Cohn, koronavirüs pandemisinin “dijital paraların yükselişine devasa bir destek verildiğine inandığını kaydetti.


ABD Ulusal Ekonomi Konseyi eski direktörü Gary Cohn, koronavirüs pandemisinin “dijital paraların yükselişine devasa bir destek verildiğine inandığını kaydetti. Şu anda Blockchain tabanlı finansal teknoloji girişimi Spring Labs’ın danışma kurulunda yer alan ABD başkanı Donald Trump’ın eski danışmanı Gary Cohn, fiziksel nakit formlarından dijital alternatiflere  geçişin coronavirus pandemisi sayesinde hızlandığını belirtti.

Financial Times’a verdiği röportajda Gary Cohn, koronavirüs pandemisiyle birlikte dünya çapında dijital cüzdan kullanımında büyük bir artış yaşandığını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını üzerinde ulusal bir acil durum ilan etti. Şimdiye kadar, hem kripto hem de borsalar olumlu tepki veriyor. Popüler kripto para 30 Nisan 2020 itibariyle birçok borsada 9.500 dolar sınırına dayanmış durumda. Ayrıca pandeminin Bitcoin ve kripto paralara başka faydaları da var: eğer işletmeler dijital defter teknolojilerine güveniyorsa, bu, çalışanlar veya aracılar için nakit kaybını azaltacak, çünkü böylece müşteriler doğrudan satıcının dijital cüzdanını ödeme yapabilecek.