Google’da Bitcoin Çılgınlığı: Parabolik Yükselişini Sürdüren Sadece Bitcoin Fiyatı Değil

48 saatten daha kısa bir sürede, %22’lik yükselişle 1,700 dolar değer kazanan Bitcoin fiyatı 9.500 dolar bandına kadar yükseldi


48 saatten daha kısa bir sürede, %22’lik yükselişle 1,700 dolar değer kazanan Bitcoin fiyatı 9.500 dolar bandına kadar yükseldi. Ancak parabolik yükseliş trendine giren sadece Bitcoin’in fiyatı değil. Fiyattaki yükselişle birlikte Google’daki “Bitcoin Halving” aramaları da bir hayli arttı. Mart ayındaki kanlı düzeltmenin ardından kısa sürede böylesine bir toparlanma kaydederek değerini iki kattan daha fazla arttıran Bitcoin’in arkasındaki itici güç bu olabilir.

Bitcoin Blok Ödülü Yarılanması

12 Mart’taki çöküşe rağmen boğaların inadı üstün geldi ve Bitcoin çok kısa bir sürede coronavirüs endişesine aldırmadan fiyatlanarak halving öncesi yatırımcıların beklentisini bir nebze de olsun karşılamayı başardı.

Google Trends verilerine yakından baktığımızda Bitcoin Halving aramalarının şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştığını görüyoruz. Bitcoin’deki blok ödülü yarılanmasıyla birlikte, kazılan her bir bloktan elde edilen ödülün 12,5 BTC’den 6.25 BTC’ye gerileyecek olması nedeniyle yarılanmanın Bitcoin fiyatında kritik bir etkiye sahip olduğu biliniyor.

Öyle ki 2016’daki yarılanmadan sonra gelen boğa koşusu Bitcoin’i yaklaşık 1,000 dolardan 20.000 dolara çıkarmıştı.