Popüler Analist: Tarih Tekerrür Ederse Bitcoin’de Keskin Bir Düşüş Gözlenebilir

Bitcoin’de merakla beklenen blok ödülü yarılanmasına sadece sekiz gün kaldı


Bitcoin’de merakla beklenen blok ödülü yarılanmasına sadece sekiz gün kaldı. Kripto para yatırımcıları yarılanmanın Bitcoin’i kısa vadede nasıl etkileyeceğini ise uzun süredir tartışıyor.

Bitcoin’deki blok ödülü yarılanması uzun vadede %50’lik enflasyon düşüşüne neden olacağı için yükseliş kaçınılmaz görünüyor olabilir ancak kısa vadeli etkileri ise oldukça spekülatif olabilir ayrıca bundan önce sadece iki kez blok ödülü yarılanması gerçekleşmesi de tarihsel verilere bakmayı zorlaştırıyor.

Bununla birlikte bir analist Bitcoin’in yarılanma sonrası keskin bir satış baskına maruz kalarak kısa vadeli düşüş trendine gireceğini mevcut yükseliş trendinin ise geçici olduğunu belirtiyor. Aslında bu yaklaşım son 1 ayda kaydedilen %100’ü aşkın artışın Mart ayındaki devasa çöküşün ardından kaydedildiği düşünüldüğünde oldukça mantıklı gelebilir. Zira, yarılanma nedeniyle tüm gözler Bitcoin’e dönmüş durumda.

Google Trends’in “Bitcoin Halving” arama terimi ile ilgili hacim verileri, bu yarılanmaya önemli bir küresel ilgi olduğunu gösteriyor. Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere, bu Bitcoin Halving kelimesinin aranma hacmini Nisan ayı başlarından bu yana parabolik hale gelmeye başladı. Blok ödülü yarılanmasına olan ilgi öncelikle kripto para biriminin fiyatı üzerindeki potansiyel kısa vadeli etkilerinden kaynaklanıyor.

PlanB adlı popüler analist kısa bir süre önce yarılanmanın Bitcoin’i kısa vadede 100 bin dolara taşıyacağını iddia etmişti. PlanB’nin, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda başka bir parabolik ralliye başlayacağını öngören stok akışı (S2F) modeline rağmen, tarihi veriler Bitcoin’in yarılanma sonrası acımasız bir satış baskısına maruz kalacağına işaret ediyor.

Popüler bir kripto para analisti, Twitter’daki son gönderisinde bunun hakkında konuştu ve tarihsel olarak Bitcoin’de madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesinden sonraki 1-2 ay içinde dikkate değer düşüşler görüldüğünü kaydetti. Tarihsel olarak blok ödülü yarılanmasını takip eden ilk bir ay içerisinde Bitcoin’in fiyatında keskin düşüşler görülüyor. Tarih yine tekerrür edecek mi?