Kraken CEO’su Jesse Powell’a göre Bitcoin’i Kullanmak ABD Doları’nı Kullanmak Kadar Kolay Olacak

Bloomberg ile yakın zamanda yapılan bir röportajda konuşan Kraken CEO’su Jesse Powell, ekosistem için yeterli faktörler oluştuğunda Bitcoin’i kullanmanın ABD dolarını kullanmak kadar kolay olacağını belirtti

Bitcoin kaç dolar

Bloomberg ile yakın zamanda yapılan bir röportajda konuşan Kraken CEO’su Jesse Powell, ekosistem için yeterli faktörler oluştuğunda Bitcoin’i kullanmanın ABD dolarını kullanmak kadar kolay olacağını belirtti.

Ünlü CEO, Bitcoin’in arkasındaki tüm teknolojinin çok yakında kaybolacağını söyledi. Bitcoin’in de, tıpkı kimsenin nasıl çalıştığını gerçekten anlamadığı, ancak herkesin kullandığı ABD doları gibi olacağı görüşünde.

“Bitcoin Zaten Bir Değer Deposu”

Bitcoin’in Mart ayında gerçekleşen güçlü satışlar sırasında, risk altındaki varlıklardan ayrışmaması değerine destek kattı. Bitcoin, yılın başında toparlansa da Mart ayından sonra düşüşe geçti, sonra tekrar toparlandı ve birkaç gündür yine düşüş trendi içerisinde.

Powell, Bitcoin’in ABD borsasıyla artan korelasyonuna rağmen,  Kraken’e kayıt olan her türlü yatırımcının ‘sınırlı ve tahmin edilebilir arzı’ nedeniyle Bitcoin’i güvenli liman varlığı olarak gördüğünü iddia ediyor. Powell ayrıca, Bitcoin’in değerli bir varlık deposu olarak da altını geçeceğine inanıyor.

Enflasyon Kontrolden Çıkacak

ABD hisse senedi piyasası, Federal Rezerv’in kurumsal tahvil satın almaya başlamasının ardından yükselişini sürdürüyor. Powell, Fed’i başarısız ABD şirketlerinden gereksiz tahviller satın aldığı için sert bir şekilde eleştiriyor.

Ayrıca ifadeleri arasında dünyanın en büyük merkez bankasının halka açık hisse senetlerini yükseltmek için trilyonlarca dolarlık baskı yaptığını, bu yüzden enflasyonun kontrolü kaybedeceğini ve bunu beklediklerini belirtiyor.

Kraken CEO’su, artık dolar cinsinden hiçbir şeyin fiyatlandırılamayacağı fikrinde. Enflasyonun çok yakında kontrolden çıkacağı düşüncesinde olan CEO Jesse Powell , bu enflasyona karşı koruma olarak Bitcoin almayı öneriyor.