Nasdaq’ta İkinci Kez Bir Madencilik Şirketi Listelenecek

Çinli Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Ebang, önümüzdeki günlerde Global Market Nasdaq’ta EBON adı altında listelenecek ve ABD’de halka açılan ikinci kripto madencilik şirketi olacak

nasdaq-bitcoin

Çinli Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Ebang, önümüzdeki günlerde Global Market Nasdaq’ta EBON adı altında listelenecek ve ABD’de halka açılan ikinci kripto madencilik şirketi olacak.

Ebang, Çin merkezli kripto haber kaynağı Blockbeats’in haberine göre, resmi olarak 26 Haziran Cuma günü listelenecek. Buna ek olarak, Blockstream CSO’su Samson Mow, şirketin genel merkezinin yer aldığı Hangzhou’da bir otelde düzenlenecek Ebang etkinliğinin davetiyesinin ekran görüntüsünü tweetledi.

Ebang Hedefini Büyütüyor

Ebang, bu yıl nisan ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 100 milyon dolarlık ilk halka arz (IPO) için başvuruda bulundu. Şirket, 2018’de Hong Kong’da 1 milyar dolarlık bir halka arz gerçekleştirme girişiminin ardından ABD borsasına da girmeye karar verdi. Ebang, 17 Haziran’da SEC’ye başvuruda bulundu ve Nasdaq’ta listelenmeyi tercih etti.

Çin madencilik şirketi, 19,3 milyon hisseyi 4,50 dolar ila 6,50 dolar arasında satışa koyarak 125 milyon dolar elde etmeyi planlıyor. IPO başarılı olursa, Ebang’ın piyasa değeri 800 milyon doları bulabilir.

Ebang’ın satışları 2018’ den bu yana düşüyor. 2018’de 319 milyon $ olan yıllık geliri %66’lık bir düşüşle 2019 yılında 109 milyon $ oldu. Ebang için 2020 yılı, genel olarak daha iyi piyasa koşullarına rağmen geri dönüş yılı olamayabilir. Şirketin, satış hacminin 2019’ dan bu yana arttı. Ancak buna rağmen, yılın ilk çeyreğinde, tekrar eden yerel yönetimin vergi iadelerinde bazı önemli düşüşleri suçlayarak 2,5 milyon $ net zarar ettiğini bildirdi.

Diğer Bitcoin Madencilik Şirketlerinin IPO’ları

Kasım 2019’da Canaan, ABD borsasında listelenen ilk Bitcoin madencilik şirketi oldu. İlk halka arzında her biri 9 dolardan 10 milyon hisse satarak 90 milyon dolar elde etti.

Bir başka Çin maden devi olan Bitmain da 2019’ un sonlarına doğru SEC’ye Deutsche Bank destekli IPO başvurusunda bulundu fakat detaylar henüz paylaşılmadı.