BitFlyer, Blockchain Oylama Uygulaması İle İlk Sanal Hissedarlar Toplantısını Düzenledi

Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından birini işleten BitFlyer Holdings, genel hissedarlarını Cuma günü topladı ve ilk kez bir blockchain oylama uygulaması kullandı

blockchain-sanal-toplanti

Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından birini işleten BitFlyer Holdings, genel hissedarlarını Cuma günü topladı ve ilk kez bir blockchain oylama uygulaması kullandı.

Sosyal mesafenin gerekli olduğu “yeni normal” de, blockchain teknolojisi başka bir kullanım durumu buluyor. BVote adlı oylama uygulaması, BitFlyer’in yan kuruluşu BitFlyer Blockchain tarafından geliştirildi. İlk sanal hissedar toplantısı herhangi bir sorun olmadan planlandığı gibi sona erdi.

Uygulama oy sahteciliği ve manipülasyonu önlemek amacıyla kullanıcıların kimlik kotrolünü sağlarken ‘My Number’ kartlarını (ABD’deki Sosyal Güvenlik Numarasına benzer) taramasını gerektiririyor.

BitFlyer önce özel şirketlerin hissedarlar toplantılarına uygulamayı tanıtmayı hedefliyor. Daha sonra ise kamu şirketlerinin hissedarlar toplantılarını hedef alacaklar.

Perşembe günü, BitFlyer’in rakibi Coincheck, sanal hissedar toplantıları için yeni bir hizmet duyurdu . Sharely olarak adlandırılan hizmet sonbaharda halka tanıtılacak.

Sanal Hissedarlar Toplantısı

BitFlyer Blockchain CEO’su Yuzo Kano, hissedarlar toplantısına fiziksel olarak katılan sadece üç kişi olduğunu açıkladı. Diğer sekiz hissedarın ise uzaktan katıldığını ifade etti.

Gündem, şirketin korona salgınının ortasında sayısallaşmayı teşvik etmek için şirket maddelerini kısmen değiştirmekti. Toplantı sadece 20 dakika sürdü.

Katılımcılardan biri sanal toplantı için, “Maddi olarak kolaylık sağladığı ve seyahat amacıyla zaman almadığı için geleneksel toplantıların toplanmasından daha elverişli” dedi. Başka bir katılımcı, “COVID-19 pandemisi sebebiyle uzaktan çalışmaya alıştığım için, BVote kullanma konusunda garip hissetmedim” ifadelerini kullandı.