Ethereum Ağındaki Aktif Adres Sayısındaki Artışa Rağmen ETH Yükselmiyor

Ethereum, yatırımcılarını son dönemde pek de memnun etmeyi başaramadı

ethereum

Ethereum, yatırımcılarını son dönemde pek de memnun etmeyi başaramadı.

Ethereum’da fiyat artışı yaşanmasa da elde edilen bazı veriler, olumlu nitelikte. Özellikle Ethereum ağındaki aktif hesap sayısında son dönemde rekor üstüne rekor kırılıyor. Bu sebepten dolayı otoriteler, Ethereum’da ciddi bir yükseliş bekliyor. Ancak bu yükselişin tam olarak ne zaman yaşanacağı konusunda ise net bir fikir sağlanamıyor.

Ethereum Göstergeleri Rekor Kırıyor

Son elde edilen verilere göre, Ethereum ağındaki aktif adres sayısı yeni bir rekor kırdı. Bu kırılan rekor ile birlikte sayı, son iki yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Santiment tarafından yayınlanan raporda, Etheruem ağındaki günlük aktif adres sayısının 5 Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi. Bu rakam, 29 Haziran günü 486 bine kadar çıktı.

Analistlere göre artan rakamın en büyük sebebi DeFi uygulamaları. Bilindiği gibi son dönemde DeFi ekseninde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Özellikle de Compound projesinin kripto parası COMP’un büyük bir artış yakalaması ile birlikte, DeFi projelerine olan ilgi çok fazla arttı.

Son haftalarda, DeFi kontratlarında kilitlenen ETH miktarı, günlük bazda 15 milyon doları geçti. Bu, günlük üretilen ETH değerinin neredeyse dört katına tekabül ediyor. Aynı zamanda platformlara aktarılan ETH miktarlarında da büyük artışlar var. Tüm bunlar, Ethereum aktif adres sayısındaki artışı açıklayan önemli veriler olarak dikkat çekiyor.

Fiyat Nasıl Etkilecek?

Bazı otoriteler, DeFi ile birlikte Ethereum fiyatlarında büyük bir artış beklentisine sahip olduğunu dile getirmişti. Özellikle sürecin ETH fiyatı açısından, ICO çılgınlığını anımsattığı belirtilmişti. Ancak yaşanan tüm bu olumlu gelişmelere karşın, ETH fiyatında şu an için yükseliş görünmüyor. Hatta, bazı analistlere göre, Ethereum özelinde düşüş daha da artarak devam edebilir. Konuya dair yapılan kimi fiyat analizleri, Ethereum fiyatının yüzde 55 oranında düşerek 120 dolara kadar inebileceğini iddia ediyor.

Ethereum fiyatının, Bitcoin fiyatı ile yakından ilişkili olduğu bilinen bir gerçek. Lider kripto para biriminin yaşayacağı olası bir artışın, Ethereum başta olmak üzere birçok altcoin’e de önemli yükselişler getirmesi mümkün olabilir. Hatta olası bir ikinci dalga durumunda, genel kanının aksine, Bitcoin fiyatında artış yaşanabileceği ifade ediliyor.