Paxos Standard Nedir? PAX Nedir?

Geçen yıl itibariyle, kripto para yatırımcıları istikrarlı paralarla çok daha fazla ilgilenmeye başladı

paxos-standard-nedir

Geçen yıl itibariyle, kripto para yatırımcıları istikrarlı paralarla çok daha fazla ilgilenmeye başladı. Bu stabilcoinlerden biri Paxos Standardıdır (PAX). Daha fazla bilgi almak isterseniz sizler için hazırladığımız rehber yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Paxos Standard (PAX) Nedir?

Paxos Standard sloganını “İnternet hızında işlem” olarak belirlemiştir. Paxos, ABD Dolarını dijitalleştirmek ve zaman ve mekandan bağımsız olarak para transferi yapmak amacıyla geliştirilmiştir. PAX, Blockchain teknolojisi ile ABD Dolarına sabitlendiği için önemli bir stabilcoin’dir.

Paxos, dijital ve nominal para arasında bir köprü görevi görür. Yukarıda belirtildiği gibi, PAX, dolar ile tamamen entegre bir stabilcoin görevi görür. Kripto para kullanıcıları için muazzam ticaret faydaları sağlayan PAX, kalıcı olarak 1 USD civarındadır.

PAX’in internet sitesinde işlem, ödeme ve takas için herhangi bir ödeme ücreti alınmayan bir kripto para birimi olduğu belirtiliyor. Diğer bir kolaylık ise alım satım işlemlerinde ve ödeme kanallarında limit olmamasıdır. PAX, Ethereum Blockchain’de geliştirildi. Dolar ile entegre bir kripto para birimi ile stabil olmayan kripto para birimlerini dönüştürme imkanı sağlar.

Paxos Standard Token (PAX), Ethereum blok zincirinde verilen bir ERC-20 tokenıdır. ABD doları ile teminatlandırılan düzenlenmiş bir stabilcoin olarak, blok zinciri teknolojisinin faydalarını ve fiat para birimlerinin istikrarını bir araya getiriyor.

Aşağıdakileri sunan sabit bir kripto para birimi ile sonuçlanır:

  • Dünya çapında anında işlemler
  • Değişmezlik
  • Merkezi olmayan muhasebe
  • 7/24 işlemler

Bunun da ötesinde, her PAX jetonu, eşdeğer miktarda ABD doları ile tamamen desteklenir, yani herhangi bir zamanda USD için de kullanılabilir. Ancak ABD Yasalarına göre Paxos Standard bir menkul kıymet değildir.

PAX Standard, önde gelen pazar stabilcoininin, 2018’in başındaki kripto piyasası boğa koşusu sırasında kuruldu. Paxos ekibi fırsatı fark etti ve olabildiğince şeffaf olmak için fazladan çaba gösterdi. Paxos, akıllı sözleşme denetçisi Nomic Labs tarafından denetlenen ve denetlenmekte olan bir akıllı sözleşme kullanarak tokenlerini çıkarır ve yakar. Ayrıca ABD’nin en iyi denetim şirketlerinden biri olan Withum, rezervleri düzenli olarak doğrular.

PAX’ın Avantajları

PAX’ın birçok avantajı vardır. Bunlara dikkat çeken dört özellik aşağıda sıralanmıştır.

  1. Dijital varlıklarınızı dalgalanmaya karşı korumak için sabit bir madeni para olarak işlem görür.
  2.  Ucuz ve kolay işlemler yapmanızı sağlar.
  3. Geleneksel sistemlerdeki bankaların işlem saatleri sınırlıdır. Ancak PAX, çalışma saatleri dışında da işlem yapmanıza izin verir.
  4. Dünyanın her yerine kolayca transfer etmenizi ve ödeme yapmanızı sağlar.

Paxos’un Arkasındaki Ekip Kimlerden Oluşuyor?

Paxos ekibi, eski Wall Street ve Silicon Valley çalışanları da dahil olmak üzere farklı geçmişlere sahip deneyimli profesyonellerden oluşmaktadır. Şirket, kurucu ortağı ve CEO’su Charles Cascarilla tarafından yönetilmektedir.

Paxos’un Vizyonu

Paxos ekibi, blok zincirinin büyük bir finansal devrimin parçası olmadığı, ancak evriminin temel bir unsuru olduğu bir gelecek görüyor. Büyük resimde, şirket basit, mobil ve anında varlık değişimi için küresel bir sorunsuz ağ geliştirerek ekonomik ekosistemi iyileştirmek istiyor.

Paxos Standard Token Nasıl Çalışır?

Paxos Standard, artan kullanım alanlarına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Günümüzde birincil kullanım durumu, kripto varlık oynaklığını sınırlamak, sınır ötesi işlemlerden kaynaklanan sürtüşmeleri gidermek ve kripto varlıkları ve diğer blok zinciri varlıkları için güvenilir bir ödeme aracı haline gelmektir.

Gelecekte, Paxos, özellikle ulusal para birimlerinin istikrarsız olduğu ülkelerde, ABD dışındaki kişiler için tüketici ödemeleri ve istikrarlı değer deposu için kullanılmasını hedefliyor.

USD’yi PAX’a tokenize etme şu şekilde çalışır:

  1. Bir kullanıcı, tokenı veren kuruluşun banka hesabına USD gönderir.
  2. İhraççı, PAX akıllı sözleşmesini kullanarak eşdeğer miktarda PAX oluşturur.
  3.  Yeni basılan PAX, USD banka hesabında tutulurken kullanıcıya teslim edilir.

Aynı ancak tersine çevrilmiş işlem, PAX’ı USD karşılığında kullanmak için de kullanılır. Her Paxos Standard tokenı, Paxos.com kullanılarak satın alınabilir ve kullanılabilir. PAX tokenının kullanılması üzerine, tokenlar hemen yakılır ve dolaşımdan çıkarılır.

Şirketin PAX tokenlarını dönüştürmek ve kullanmak için herhangi bir ücret talep etmediğini unutmamak gerekir. Minimum dönüşüm tutarı 100 ABD Dolarından başlar.

Paxos, karşılık gelen miktarda doları tuttuklarını kanıtlamak için üçüncü taraf denetçileri kullanır. Aylık tasdik raporları herkesin ulaşabileceği şekildedir.

Paxos Standard Tokenı Diğer Stabil Coinlerden Farklı Mı?

Paxos web sitesi, PAX’ın aşağıdaki özelliklerini vurgulamaktadır:

Yönetmelik: Paxos, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından denetlenmektedir.

Garantili nakit mevduatlar: Her teminatlandırma depozitosu, FDIC sigortalı ABD bankalarında tutulur.

Denetleme: Her Paxos Standard banka hesabı, ABD denetim firması Withum tarafından denetlenmektedir.

Güvenlik: Paxos, fazladan bir uyum katmanı için ek işlem izleme ve gözetim ortakları kullanır.

Günlük satın alma ve kullanma pencereleri: PAX tokenleştirme ve itfa talepleri, serbest ve sık fon hareketini kolaylaştıran normal pencerelerde işlenir. Her işlem genellikle bir iş günü içerisinde yapılır

Ücret yok: Paxos Standart Tokenları herhangi bir ekstra ücret olmadan verilir ve kullanılır.

PAX ve rakipleri arasındaki en önemli fark, farklı ortak kuruluşlar ve “işleme pencereleri” sayesinde daha verimli işlemlerdir. Ancak şu bilinen bir gerçektir ki; tüm yeni stabilcoin projeleri, uzun süredir pazar lideri olan Tether’in (USDT) değerini düşürmek için tasarlandı.

İlk 100 kripto para içindeki temelde farklı olan tek stabilcoin DAI’dir. Maker’ın projesi olan DAI fiat teminatlı değildir ancak hala USD’ye göre değeri korumaya çalışmaktadır.

Paxos Standard Token Nerede Saklanır?

PAX, Ethereum blok zincirinde verilen bir ERC-20 tokenıdır. Bu nedenle, herhangi bir Ethereum cüzdanında saklanabilir. En yaygın ETH cüzdan seçenekleri arasında MyEtherWallet, MetaMask, Mint or Jaxx bulunur.

Bunlara ek olarak, Paxos Standart Tokenları, Paxos.com web sitesi kullanılarak da değiştirilebilir.

Sonuç: Paxos Standard (PAX)

Paxos, kripto dünyasına girdi ve en hızlı büyüyen stabilcoinlerden biri oldu. Ekibi sürekli olarak yeni ortaklıklar üzerinde çalışıyor. Gelecekte ise, Paxos kripto pazarının lideri kripto para birimi olmayı bekliyor.