Komodo (KMD) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Komodo Nedir

komodo-KMD-nedir-temel-rehber

Komodo Nedir?

Komodo, halihazırda dünyanın en iyi 50 kripto para birimine girmiş olan nispeten genç bir kripto para birimidir. Komodo platformunun, Etomic’in uygulanmasından sonra Ethereum ile Bitcoin arasında köprü olması da bekleniyor.

Komodo: Temel Bilgiler

  • Komodo, şeffaf, anonim, özel ve değiştirilebilir işlemlere olanak sağlayan açık kaynak tabanlı bir platformdur.
  • Kripto para birimi KMD sembolü ile gösterilir. Toplam arzı 200 milyon KMD’dir. 15 Ekim 2016’dan 20 Kasım’a kadar bir ICO aracılığıyla başlatıldı. Buna ek olarak ICO sırasında 100 milyon coin basıldı.
  • Komodo, işlemleri güvence altına alan ve kullanıcılarına Bitcoin düzeyinde güvenlik sunan Delayed Proof of Work teknolojisini kullanır. Ayrıca kendi kayıtlarının yedeklerini seçmelerine ve bunları Komodo ana zincirine eklemelerine olanak tanır.
  • Komodo’nun geliştirme ekibi düzenli olarak yeni ve daha iyi teknoloji modülleri geliştirir, ancak gizlilik nedeniyle takma adlar kullanır. En çok kullanılan teknolojilerinden biri, Zero-Knowledge Proof’u kullanan Zcash’tan geliyor. Bu, Komodo blockchain kullanıcılarına işlem ayrıntılarını gizleme ve borsalarının “Sıfır Bilgisini” bırakma veya onları özel ve anonim tutma seçeneği sunar.
  • Ekip, dünya çapında blok zinciri birlikte çalışabilirliği yaratmak için kendi borsasını genişletmeye odaklandı. Blok zincirleri arasındaki boşlukları kapatmaya çalışıyor. Kullanıcıların güvenli, eşler arası işlemler yoluyla BarterDEX’e (Komodo’nun merkezi olmayan borsası) bağlı herhangi bir kripto para birimini takas etmesine olanak tanır.
  • Girişimciler, bilgisayarlarının komut istemine iki basit komut girerek, Iguana Core aracılığıyla yeni bağımsız blok zincirleri oluşturabilirler. Yeni blok zincirlerinde yeni kurallar bile kodlayabilirler. Örneğin. blok zincirinizde PoW mekanizması yerine PoS kullanmayı seçebilirsiniz.
  • Delayed Proof of Work (dPOW), Komodo’nun blockchain bloklarını noter onaylayan fikir birliği mekanizmasıdır. Bu, toplam değişmezliği sağlayan düzenli Proof of work protokolünü değiştirerek yapılır. İşlemler, önceden oylanmış 64 noter düğümünün noter tasdikiyle güvence altına alınır. Bu, Komodo işleminin değiştirilmesini içeren bir saldırıyı önleyerek güvenlik katmanına eklenir, çünkü Bitcoin blok zincirinin değiştirilmesi imkansızdır.

Komodo ‘nun Özellikleri

  1. Anonimlik ve Gizlilik: ZK-Snarks, kullanıcıların kimliğini ifşa etmeden sorunsuz para transferlerine izin verir. Kitle fonlaması izleyicileri de kimliklerini gizlemeyi seçebilir.
  2. Güvenli Değişim: Komodo Blok Zinciri içindeki işlemler, her durumda gizlilik gereksinimine bağlı olarak tamamen anonim veya tamamen şeffaf olabilir. Bunun nedeni Sıfır Bilgi Kanıtı teknolojisi.
  3. Merkeziyetsizlik: Kitle fonlaması için açık kaynaklı DIY modeli, merkezi olmayan uygulamaların (DAPP’ler) kolay geliştirilmesine olanak tanır. Herkes, üçüncü taraf riski olmadan dICO (merkezi olmayan İlk Para Teklifi) aracılığıyla merkezi olmayan bir P2P kitle fonlaması başlatabilir.
  4. Esnek: Geliştiriciler, istedikleri herhangi bir özelliği etkinleştirmek için yerleşik bir kapasiteye sahip olduğundan, zincirlerini Komodo platformunda değiştirebilirler. Çeşitli seviyelerdeki ve endüstrilerdeki geliştiricilere uçtan uca eksiksiz blok zincir çözümleri sunulur.

Komodo (KMD) Nasıl Satın Alınır?

Komodo, itibari para borsalarında ve Bitcoin, Ethereum, Litecoin vb. diğer kripto para birimleri için birden fazla borsada satın alınabilir. İlgilenen kullanıcılar, Komodo tokenlarını almak için önce bir Komodo adresi almalı ve ardından Komodo ile bitcoin / altcoin takas etmelidir.

Desteklenen borsalar arasında KMD / BTC’yi destekleyen Bittrex; KMD / BTC, KMD / ETH sunan Binance; Cryptopia, KMD / BTC, vb. çiftler sunar. KMD kripto para biriminin birçok borsada mevcut olmasıyla, işlemleriniz için en iyi fiyatı almak zor olabilir.

Komodo (KMD) Nasıl Saklanır?

Komodo tokenleri aşağıdaki cüzdanlar tarafından desteklenir:

– Agama Wallet: Windows, Linux ve Mac’te mevcuttur. % 5’lik yıllık bonusu stake etmek için ve saklamak için kullanılabilir.

– Komodo Kağıt Cüzdan

– Ledger Nano S: % 5 yıllık bonusu saklamak için kullanılamaz.

-Iguana Multi Wallet: Kullanıcıların Komodo ve diğer kripto para birimlerine erişimini sağlayan bir GUI projesidir. Komodo’nun tüm özelliklerini miras almıştır.

Komodo’nun Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Komodo, onu diğer çoğu kripto para biriminden benzersiz kılan çok sayıda öne çıkan özelliğe sahiptir. Komodo blok zincirinin güvenlik seviyesi, dPoW teknolojisi nedeniyle Bitcoin ile aynı seviyededir.

Diğer kripto para birimleriyle olanlar da dahil olmak üzere tüm işlemler, sıfır bilgi geçirmez mekanizma ile kullanıcıların anonimliğini korur. Oyun oynama gibi belirli kullanım durumları için blok süresi, harici işlem modülü nedeniyle benzerlerinden daha hızlıdır.

Özel işlem miktarı gönderen veya alıcı tarafından görülemez ancak madenciler tarafından doğrulanır. Şeffaf işlemler tam olarak Bitcoin işlemi gibi çalışır.

Komodo’ya Yatırım Yapmalısınız?

Şeffaflık ve ücretsiz açık kaynak tabanlı yaklaşımla Komodo, para birimini yeni boyutlara taşıyabilecek daha fazla yatırımcı kazanabilir. SuperNet, Komodo Platformu ile uyumlu daha fazla atomik takas yapmak gibi, birden fazla bağımsız proje boru hattında. Bu, özellikle son Avrupa Borsası lansmanı da dahil olmak üzere birden fazla borsada listelenmesi nedeniyle Komodo topluluğunun büyümesine yardımcı olabilir. Komodo kısa süre önce Çin hükümeti tarafından sıralanan ve derecelendirilen Çin’in En İyi 5 Blockchain’i arasında listelendi. Bu yatırımcı güvenini oluşturarak ve Komodo’yu boğa koşusu için alabilir.

Merkeziyetsizlik ve anonim işlemler ile Komodo, güçlü ve uzun vadeli bir çalışma için hazırlanmıştır. Piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 0,11 ABD doları fiyatıyla 12,89 ABD dolarının üzerine çıkarak hızlı bir şekilde yükseldi. Yatırımcılarına lansmanından sonraki bir yıl içinde %11000 gibi büyük bir getiri sağladı. Analistler, artan ticari olarak benimsenmesi nedeniyle 2023 yılına kadar sonunda 16.375$ ‘a yükseleceğini öne sürüyorlar.