Gulden (NLG) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Gulden (NLG) Nedir

gulden-NLG-nedir-temel-rehber

Gulden (NLG) Nedir?

Gulden, aslında, 2002 yılında Hollanda Avrupa Birliği’nin bir parçası olduğunda Euro ile değiştirilen Hollanda ulusal para biriminin adıydı. Gulden kripto para birimi, geliştiricilerinin Hollanda’nın uzun zamandır kayıp olan para birimini geri getirme girişimidir. Gulden Hollanda’nın ‘resmi’ kripto para birimi olmayı hedefliyor.

NLG Geliştirme

Gulden, Litecoin’in bir çatalıydı ve 8 Nisan 2014’te oluşturuldu. Bu proje, Rijk Plasman ve geliştirici Malcolm MacLeod’un bir girişimiydi. Gulden, Hollanda’nın feshedilmiş ulusal para birimi Gulden’i yeniden tanıtmayı ve erken benimsemeyi teşvik eden kullanımı kolay bir şekilde yeni gelenlere kripto para birimleri ve kripto ticareti kavramlarını tanıtmayı hedefliyor.

Gulden, 170 milyon NLG tokenine karşılık gelen %10 önceden belirlenmiş bir kripto paraydı. Bununla birlikte, %9 veya 150 milyon NLG tokenı Hollanda vatandaşları için ayrılmıştır. Kalan %1 olan 20 milyon NLG, esas olarak Gulden blok zincirinin sürekli gelişimini, iyileştirilmesini ve tanıtımını desteklemek için kullanılacak.

Gulden’in Faydaları Nelerdir?

Gulden, diğer kripto para birimlerinin daha hafif, daha kullanıcı dostu bir versiyonu olarak geliştirildi. Gerçek dünyadaki traderların benimsemeleri için daha kazançlı olabilmek için, blok zinciri teknolojisinde daha düşük işlem onay sürelerine, daha kısa blok oluşturma oranlarına ve daha istikrarlı ve güvenli bir ağa yol açan değişiklikler yapıldı. Gulden’in maksimum arzı da pazar için büyük miktarda kripto para arzı sağlamak için 1680 milyon NLG olarak belirlendi.

Gulden, Litecoin’den bir fork’du. Bu da bir Proof of Work fikir birliği mekanizması ve Scrypt karma algoritması kullandığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, Gulden’in geliştiricileri, DELTA adı verilen özel bir zorluk ayarlama algoritması geliştirip uygulayarak ve ayrıca PoW2 adlı PoW mekanizmasının yeni ve geliştirilmiş bir sürümünü sunarak blok zinciri teknolojisini genişletmeyi ve iyileştirmeyi hedeflediler.

Yeni PoW2 sistemi, ağı, mayınlı blokları blok zincirine eklenmeden önce doğrulayarak ekstra bir güvenlik önlemi olarak hareket eden madencilere ve tanıklara ayırıyor. PoW2’nin yeni ve geliştirilmiş versiyonu, bencil madencilik uygulamalarını ve madencilik havuzlarının hakimiyetini caydırmanın yanı sıra,% 51 saldırılarına, Sybil saldırılarına ve işlem esnekliğine karşı da koruma sağlıyor.

Witness özelliği (SegWit’in SegSig olarak adlandırılan özel bir uygulaması) işlemleri onaylama yükünü ortadan kaldırır ve bunu madenciler ve tanıklar arasında böler. Bu özellik, daha kısa onay süreleri ve gelişmiş ağ güvenliği ve kararlılığı sağlayan PoW2 ile birlikte kullanılacaktır. Gulden kullanıcılarının coin’lerini %3 ile %10 arasında değişen yıllık faiz oranı karşılığında bir aydan maksimum üç yıla kadar değişen bir süre için kilitlemelerine olanak tanır. Bu, PoW’a alternatif bir kripto para dağıtım yöntemi olan Proof of Stake’deki stake etme konseptinden farklıdır.

Gulden için Delta olarak adlandırılan özel zorluk ayarlama algoritması, blok süresinin Bitcoin blok sürelerinden önemli ölçüde daha kısa olduğu anlamına gelir, tam olarak 150 saniye. Daha hızlı ve daha verimli algoritma sayesinde yeni blokların oluşturulması arasındaki süre çok daha kararlıdır. BTC’nin aksine, blok ödülünün yarıya inmesi de yoktur. Mevcut ödül blok başına 100 NLG tokendır.

Gulden Ana Özellikler

Kullanılabilirliğe odaklanma – Geliştirme ekibinin temel odak noktası, Gulden ekosistemi ile kullanıcı deneyimidir. Hem mobil hem de masaüstü uygulama, bu zihniyetle sıfırdan oluşturuldu ve sonuçta NLG tokenlarını elde etmek ve harcamak için zahmetsizce kolay bir yöntem sağlandı.

Kapsamlı gerçek dünya entegrasyonu – Hollanda’da NLG’nin agresif tanıtımı, Subway gibi çok sayıda büyük şirketin Gulden’i kabul edilen bir ödeme şekli olarak benimsemesine yol açtı ve diğer birçok Avrupalı ​​ve İskandinav traderın Gulden’i ödeme sistemlerine benimsemesiyle sonuçlandı. NLG’yi kabul eden tüm gerçek dünya tüccarları web sitesinde görüntülenebilir.

Etkileşimli ve özel geliştirme ekibi – Gulden’in geliştirme ekibi, diğer altcoinlerin aksine, kod için sık sık kapsamlı iyileştirmeler yayınlar ve topluluk geri bildirimlerini ve tavsiyelerini aktif olarak ister ve dinler. Geliştirme ekipleri ayrıca topluluğun, ekibin bir sonraki sürüm için hangi özellikler üzerinde çalışması gerektiğini seçmesine izin vererek onu gerçekten aktif bir topluluk haline getirir.

Yatırım fırsatı – Gulden Hisseleri, geliştiricilerin Gulden’i bir kripto para birimi olarak iyileştirme çabalarını desteklemek için satın alınabilir. Her hisse 20.000 Gulden tutarındadır ve bu da 12 ay boyunca her hisse için %1 faiz kazanacaktır. 12 ay sonra, hisse senedinin değeri 22.400 Gulden olacak ve bu da herhangi bir zamanda NLG coinleri ile takas edilebilecek.

Sıfır onaylı işlemler – PoW2 ve yakında Gulden 2.0 için piyasaya sürülecek diğer gelişmelerle birlikte, teknoloji işlemlerin bekleme süreleri olmadan %100 güvenli ve emniyetli bir şekilde onaylanmasına izin verecek. Bu özellik, her bir işlemi onaylamak için uzun süre bekleyemeyen daha büyük şirketlerin, ödemeleri ve satış kazançlarını hızlı ve verimli bir şekilde yetkilendirmesini sağlar.

Kararlı ve güvenli teknoloji – PoW’daki SegSig teknolojisi ile birlikte özel Delta algoritması, Gulden’in diğer altcoinlere göre daha güvenli ve istikrarlı bir ağ olmasını sağlar. Kararlı blok oluşturma süresi, kısa blok bekleme süreleri, saniyede çok daha fazla işlemi destekleme yeteneği sağlar. Ayrıca çok kısa işlem onay sürelerinin yanı sıra çift harcamaya, %51 saldırılara ve işlem şekillendirilebilirliğine karşı da koruma sağlar.

Gulden Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Gulden, Euro karşılığında resmi web sitelerinden satın alınabilir. Ayrıca Bittrex, LiteBit, Bleutrade ve YoBit gibi çeşitli borsalarda fiat ve diğer kripto para birimleriyle satın alınabilir ve takas edilebilir. Bunlar arasında Bittrex hacim olarak en büyüğüdür.

Herhangi bir Scrypt madencisi, NLG kripto paralarını çıkarmak için kullanılabilir. Popüler olanlar arasında CPU Miner, CG Miner (AMD GPU’lar için en iyisi) ve CUDA Miner (NVidia GPU’lar için) bulunur. Geliştiriciler için resmi web sitesinde madencilik havuzlarının bir listesi mevcuttur.

NLG Cüzdan Gulden uygulaması aynı zamanda Gulden için cüzdan işlevi görür. Hem masaüstü hem de mobil olmak üzere çeşitli platformlar için resmi web sitesinden indirilebilir. Gulden uygulaması ayrıca NLG’nin fiat ve diğer kripto para birimleri ile satın alınmasına izin verir.