Golos Gold (GBG) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Golos Gold (GBG) Nedir

Golos-Gold-GBG-nedir-temel-rehber

Golos Gold (GBG) Nedir?

GBG: Temel Bilgiler

Golos Gold veya GBG, Grafen blok zinciri tarafından desteklenen Golos.io adlı bir Rus blog platformunun ikincil kripto para birimidir. Golos.io, özellikle Rusça konuşan topluluğa hizmet etmek için Steem.it projesinden çatallanmıştır. GBG, Golos Tarafından Desteklenen Altın anlamına gelir.

Golos.io, temelde Steemit platformuyla güçlü bir benzerlik gösterir; bu ifade, kullanıcıların yazarları ve içerik oluşturucuları kaliteli içerik üretmeye teşvik edebileceği anlamına gelir. Bu teşvik, yayınlanan içeriğin sistematik bir oylama mekanizması yoluyla yükseltilmesiyle yapılır ve bu da yazarların ödülleri almasına olanak tanır.

Steemit’e benzer şekilde, Golos.io da üç tokenlı bir model üzerinde çalışır. Dolayısıyla, Golos ekosisteminde farklı tokenlar vardır ve hepsi farklı roller oynar.

– Golos (GOLOS), birincil tokendır. Bitcoin’e çok benzeyen likit bir para birimidir.

– Golos Power (SG), kullanıcıların oylama seviyelerini belirleyen dahili bir tokendır.

– Golos Gold (GBG), ikincil bir tokendır ve ödülleri belirlemek için kullanılır.

Golos Geliştirme

Golos’un tasarımı, dünya çapındaki Rusça konuşanlar için merkezi olmayan bir sosyal platform yaratma hedefinden esinlenmiştir. Golos geliştirme ekibinin belirttiği gibi, Rusça konuşanların sayısı Steemit ekosistemindeki toplam token sahiplerinin yalnızca %3’üne katkıda bulunuyor. Bu durum, Rusça konuşan topluluğu Steemit platformunda bir azınlık yapar.

Blockchain girişimlerine yatırım yoluyla yardımcı olan bir platform olan Cyber ​​Fund’da geliştirme süreci geliştiriciler tarafından yapılır ve denetlenir. George Komarov şirketin CEO’su, Evgenia Kharchenko ise CMO olarak görev yapıyor.

Golos gelişimi 15 Ekim 2016’da başladı Şirket, ilk kripto para arzını (ICO) 30 Ekim – 02 Aralık 2016 tarihleri ​​arasında gerçekleştirdi. Token satışının sonunda, şirket o sırada 453.000 $ değerinde 600 BTC topladı. GBG token tercihen dahili token olarak kullanıldığından token satışı için uygun değildi.

Golos Gold’un Faydaları Nelerdir?

Golos Teknolojisi

Golos platformu, platformda gerçekleşen işlemleri doğrulamak için birkaç düğümden oluşan bir ağ gerektirir. Düğümler, bir ağ oluşturmak ve blok zincirinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için internet üzerinden bağlanan birden fazla bilgisayardır. Bu şekilde, tüm blok zinciri merkezi olmayan ve tek bir tarafın kontrolünden çıkar.

Golos, birleşik bir fikir birliği yöntemi kullanır; bu, fikir birliği mekanizması olarak hem Proof of Work hem de Proof of Stake kullandığı anlamına gelir. Mutabakat protokolü, bir bilgi parçası üzerinde kesin bir anlaşmaya varmak için ağ tarafından gerekli olan bir mekanizmadır.

Golos platformu, her turda bir kez 21 delegenin, işlemleri doğrulamak için token sahipleri tarafından oylama yoluyla seçildiği 21 blok turu içerir. Daha sonra her blok üretimi için 3 saniyelik blok süresiyle yeni blokların oluşturulması için bir kuyruk oluşturulur.

Golos Gold veya GBG Token Nasıl Alınır ve Saklanır? 

GBG Token Nasıl Satın Alma

Golos Gold iki şekilde elde edilebilir:

  • Öncelikle Golos.io platformunda ödül olarak 
  • İkincisi, bir kripto para borsasında işlem yaparak

İkincil bir para birimi olduğu ve GOLOS tokenından farklı çalıştığı için Golos Gold, GBG madenciliği yoluyla edinilemez.

Golos Gold, Bittrex ve Kuna’da işlem görmeye hazırdır. Bitcoin veya UAHPay ile değiştirilebilir. Golos’un kendi yerel değişimi, GBG’nin GOLOS ile takas edilmesine de izin verir. Golos Gold itibari para birimine karşı mevcut olmadığından, elde etmenin en iyi yolu Bitcoin ile takas yapmaktır.

Golos Gold (GBG) Depolama

Kullanıcıların, Golos.io’da bir cüzdan görevi gören ve Golos platformunun diğer tokenlarına ek olarak Golos Gold’u depolamak ve işlem yapmak için kullanılabilen bir hesabının olması gerekir. Resmi Golos Cüzdan dışında, geliştirme ekibi diğer üçüncü taraf cüzdanlarla uyumluluk konusunda herhangi bir bilgi vermemiştir.

Golos Gold’un Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

  • Bitcoin ve eşler arası ödeme sistemlerini değiştirmek isteyen diğer bazı kripto para birimlerinin aksine Golos Gold, yazarları içeriklerini ödüllendirmek için birincil amacına sahiptir.
  • Golos Gold, her bir tokenın farklı bir işlevi yerine getirdiği üç tokenlı bir ekosistemin parçasıdır. Golos ve Golos Gold, kripto para borsasında alınıp satılabilirken, Golos Power dahili bir tokendır ve kripto para borsasında alınıp satılamaz.
  • Golos Gold, muadilinin (Steem Dollars) Steemit platformunda yaptığı amaca hizmet ediyor. Ancak, bir ABD doları yerine Golos Gold, 1 miligram altına sabitlenmiştir.
  • Golos Gold, kendi altın rezervlerini korumak için değerlerini altından alan diğer kripto para birimleriyle karıştırılmamalıdır.

Golos Gold’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

Daha önce tartışıldığı gibi Golos.io, özellikle Rusça konuşan topluluğu hedefleyen bir sosyal medya platformudur; bu nedenle büyüme potansiyeli, platformu fiilen kullanan Rusça konuşanların sayısına bağlıdır.

Diğer bir sorun, kripto para birimlerine pek aşina olmayan kişilerin tri-token sistemini ezici bulabilmesidir.

Golos.io platformunun Rusça konuşanlar arasında popüler hale geldiği oldukça açık bir gerçektir, ancak Rusça olmayanlar için, platform Rusça dışındaki dillerde mevcut olmadığı için cazip bir değer sunmuyor gibi görünüyor. Bir dipnot olarak, İngilizce konuşanlar Steemit’i Golos’tan daha iyi bir yatırım seçeneği olarak görebilirler.