BitSend (BSD) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

BitSend (BSD) Nedir

bitsend-nedir-temel-rehber

BitSend (BSD) Nedir?

BitSend: Temel Bilgiler

BitSend, diğer tüm kripto para birimleri gibi dijital paradır. Muazzam kripto para piyasasına bir başka ek olan BitSend, çekirdeğinde Bitcoin Core 0.14 tabanlı eşler arası ağ aracılığıyla deflasyonist bir para birimi olarak işlev görüyor.

Yerel para birimlerine alternatif olarak çalışan, çevrimiçi işlemler için evrensel kabul ile merkezi olmayan bir para birimi biçimidir. Ekip, bunu gelecek nesiller için dijital parayı kullanılabilir hale getirmeyi amaçlayan uzun vadeli bir proje olarak tanımlıyor.

BitSend Geliştirme

BitSend projesi başlangıçta ilk geliştiricisi tarafından “LimecoinX (LIMX)” olarak adlandırıldı. Projenin ikinci çekirdek geliştiricisi Chris, onu BitSend olarak yeniden adlandırdı ve orada bu dijital para biriminin geliştirilmesine başlandı.

Projenin ikinci çekirdek geliştiricisi olan Chris, BitCore, BitCloud ve daha fazlası gibi çeşitli altcoinlerin geliştirilmesinde çalıştı. Ekip birlikte, blok zinciri geliştirmede 35 yıldan fazla birleşik bir deneyime sahip bulunuyor.

Para birimi BSD başlatıldıktan sonra 2014 yılında işlem görmeye başladı.

BitSend’in Faydaları Nelerdir?

BitSend (BSD) Teknolojisi

BitSend, BitCoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerine benzer şekilde çalışmaktadır. Madencilik için Xevan algoritması ile çalışır. Önümüzdeki 33 yıl boyunca herhangi bir blok yarıya indirmeden madencilik için kullanılabilir, yani önümüzdeki 33 yıl boyunca BSD kripto paralarını bugünün kuruyla çıkarabilirsiniz.

Ana bileşenleri BitSend Core 0.14 cüzdanı ve SPV cüzdanıdır. BitSend Core 0.14 cüzdan, SegWit teknolojisinde çalışır. Bu teknoloji, işlem tanımlayıcısını (txid) hesaplar ve işlemdeki fazlalık biçimlenebilirliği ortadan kaldırır. SegWit’teki bir işlemin farklı bölümleri için blok ağırlıklandırmasındaki farklılık nedeniyle işlemlerin kapasitesini artırması da beklenmektedir.

SegWit, bir işlem yapmak için gerekli imzaları basitleştirir ve böylece ağırlığını azaltır. Blok zinciri üzerindeki blok boyutu sınırını artırmak için işlemlerdeki imza verilerini kaldırır.

Yeni BitSend cüzdanları hiyerarşik deterministik anahtar oluşturma ile çalışacaktır. Böylece, tarihe kadarki tüm özel anahtarları geri yükleyebilirler. Bu teknoloji sayesinde yedeklenmemiş olsalar bile anahtarları yeniden oluşturacaktır.

BSD ayrıca daha fazla imza depolamak ve işlemleri hızlandırmak için guguklu önbellek teknolojisini kullanır. Bu şekilde, doğrulama süreci de daha hızlıdır ve daha hızlı blok indirmeleri sağlar.

BitSend İşlem Süreci

BitSend işlemleri, diğer herhangi bir kripto para birimi ile aynı şekilde çalışır. Kullanıcılar, tüm işlemlerin ve tutar bakiyesinin kaydını tutan BitSend adresleriyle bir cüzdan oluşturmalıdır.

Her kullanıcının ortak anahtar olarak özel bir anahtarla çalışan bir adresi vardır. Bu iki anahtar, cüzdan aracılığıyla herhangi bir işlem yapmak için gereklidir.

Bir işlem imzalandıktan sonra, ağ, kullanıcının defteri tarayarak daha önce madeni paraları kullanmadığını doğrular.

Bu tarama tamamlandığında, işlem bir bloğa eklenir ve tamamlanır. Yerel para birimlerinin aksine, BitSend gibi dijital para birimleri size dünyanın herhangi bir yerinden işlem yapma özgürlüğü sunar. BSD paraları, dolandırıcılık tehdidini önleyerek donanım cüzdanlarında da yedeklenebilir. Blockchain ağında bulunan tüm bilgiler, yalnızca kişisel ayrıntılar gizlenerek herkes için şeffaftır. İşlem ücreti çok düşüktür, bu da onu uygun maliyetli bir ödeme aracı haline getirir.

BitSend Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

BitSend Satın Alma

BitSend coinleri bir kredi kartı veya banka kartı veya PayPal ile de satın alınabilir. Diğerlerinin yanı sıra Cryptopia, HitBTC, Bittrex ve Upbit gibi değişim platformlarında satın alınabilir.

Depolama

BSD’yi saklamak yalnızca MyEtherWallet gibi bir çevrimiçi kripto para birimi cüzdanına sahip olmanızı gerektirir. Hesabınızı oluşturun ve cüzdanınızı resmi web sitesinde ayarlayın. Cüzdan hazır olduğunda, BSD coinleri satın almak için biraz ETH yükleyin. Ethereum’u BSD ile değiştirin ve kripto paralarınız için hazır güvenli bir deponuz var. BSD, Ledger Nano S gibi donanım cüzdanlarında da saklanabilir. Yedekleme ve geri yükleme ile birlikte daha fazla güvenlik sunar.

BSD’nin Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

BitSend, piyasadaki diğer kriptolar ve altcoinler ile aşağı yukarı aynıdır. Bununla birlikte, onu diğerlerinden ayıran bazı özellikler var.

  • Bitsend, kullanıcılara blok zincirini depolayan ve sağlayan masternodlarla çalışır. Bir masternode, daha basit bir ifadeyle, düşük maliyetli ağlardan herhangi bir saldırı tehdidi olmaksızın merkezi olmayan bir işlem sistemi sağlayan bir ağlar grubudur.
  • BSD, Bitcoin kabul edene kadar cüzdanında SegWit teknolojisini kullanmak için de benzersizdi. Bu özellik, işlem sürecini hafif ve kolay hale getirir.
  • Ana düğümlerle çalışan diğer platformlarla karşılaştırıldığında BitSend’in donanım gereksinimleri minimum düzeydedir. En son donanıma erişimi olmayan ancak bir blockchain platformunda çalışmak isteyen operatörlere ve kuruluşlara fayda sağlar.

BSD’ye Yatırım Yapmalı Mısınız?

Mevcut çekirdek geliştiriciler ekibiyle BitSend 4 yıldır çalışıyor. Şirket, bu süre zarfında para biriminde önemli gelişmeler kaydetti.

Alman şirket, 10 çekirdek geliştiriciden oluşan ekibiyle kripto ekosisteminde 35 yıllık bir deneyimi bir araya getiriyor. Teknolojik altyapısını geliştirmek için topluluğuyla etkileşim kurmaya odaklanmıştır. Buradaki vurgu aynı zamanda kripto paraların adil dağıtımıdır. BitSend, 5 yıl veya daha uzun süreli uzun vadeli bir yatırım için uygun bir seçenektir.