Crown (CRW) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Crown (CRW) Nedir

Crown-CRW-nedir-temel-rehber

Crown (CRW) Nedir?

Crown: Temel Bilgiler

  1. Crown ilk olarak 2014 yılında Avrupa merkezli bir ödeme ve yatırım aracı olarak Crowncoin olarak piyasaya sürüldü. Bitcoin o dönemde o pazarı tüketmişti. Bu yüzden uzmanlar bunun başarılı olmasını beklemiyordu.
  2. Ekip daha sonra vizyonunu yeniden düzenledi. Crown’u yalnızca önde gelen bir dijital token (CRW olarak bilinir) olarak değil, aynı zamanda yeni ekonomi uygulamaları oluşturmak ve çalıştırmak için kendi kendine sürdürülebilir bir blok zinciri platformu olarak inşa etmek için operasyon yöntemini yeniledi.
  3. Bitcoin tabanlı ve ilham verici bir dijital token olan Crown (CRW), çok çeşitli ürün ve hizmetler için ödeme yapmak amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, çeşitli çevrimiçi borsalar aracılığıyla diğer altcoinlere karşı da işlem görebilir.
  4. Crown Platform, bir ödeme hizmeti olarak, veri bütünlüğünün kanıtı için ve bulut işletmelerinden çeşitli uygulamalara kadar uzanan projeler için bir destek yapısı olarak kullanılabilir.
  5. Crown blockchain platformu, yeni ekonomi uygulamaları için ölçeklenebilirlik ve hata toleransı sağlamak için birkaç güvenli sunucu veya teşvik edilmiş düğüm kullanır.
  6. Crown Community üyeleri, ağın korunmasına yardımcı olurken CRW tokenleri kazanmak için kendi teşvik edilmiş düğümlerini kurabilirler. Crown’un arkasındaki ekip, platformun nasıl çalıştığının her yönünü etkileyen iki temel ilkeye dayandığına inanıyor: bütünlük ve şeffaflık.

Crown Geliştirme

Crown ağı, 2014 ortasında Filip Major ve Jan Brody tarafından kuruldu. Ekip, diğer birçok geliştirici, tasarımcı ve danışman arasında baş geliştirici olarak Artem Brazhnikov ve test yöneticisi olarak Chris Kabble’dan oluşuyor.

Crown’daki ekip, konseptini gelişimi ve bağımsızlığı garanti eden özyönetim konseptine göre tasarlamak için 1229 Tron Masternode ile birlikte çalışıyor.

Crown’un Faydaları Nelerdir?

Crown Teknolojisi

  1. Crown Platform, tüm işlemleri için “düğüm” adı verilen yüksek güvenlikli sunucular kullanır. Bu düğümler, kullanıcı uygulamalarını barındırmak, CRW ödemelerini kolaylaştırmak ve veri bütünlüğünün kriptografik kanıtını sağlamak için kullanılır.
  2. Düğümler, bir blok zinciri ağına bağlanan ve uygulamaları barındırarak, kripto para birimi işlemlerini doğrulayarak ve blok zincirinin bir anında ödeme hizmeti olarak işlev görmesini sağlayarak büyümeye yardımcı olan özel sunuculardır.
  3. Bir platformdaki sayısız sürekli büyüyen düğüm nedeniyle, Crown gibi uygulama platformlarını yönetmek çok zor hale geliyor. Bir düğümün en önemli rollerinden biri, eşsiz güvenlik sağlamaktır.
  4. Bir kullanıcı, ödül olarak sürekli olarak Crown (CRW) tokenları kazanırken, bu sunuculardan birini oluşturup çalıştırarak topluluğun büyümesine yardımcı olabilir.
  5. Crown altyapısı, ağını oluşturmak ve korumak için iki ana düğüm türü kullanır. Sistem Düğümleri ve Ana Düğümler. Bu adanmış sunucuların her biri benzersiz bir şekilde oluşturulmuştur ve hayati işlemleri gerçekleştirir.
  6. Crown Masternode’lar, ağa sürekli güvenlik hizmetleri ve ek işlevsellik sağlayan özel olarak tasarlanmış sunuculardır. Crown Platformuna önemli bir bilgi işlem gücü sağlarlar ve defterin kopyalarını saklarlar. Bu kopyalar gerekirse ağa dağıtılabilir. Ana düğümler, Crown ağını güvenli ve verimli tutarak temelde stabilize eder. Masternodlar bunu, son derece hızlı bir işlem şekli olan “InstantX” ile defteri takip ederek ve işlemleri yıldırım hızında onaylayarak yapar. Bir Masternode’un çalışması için 10.000 CRW teminatı gerekir.
  7. Crown Sistem Düğümleri, işlem doğrulaması dışında Crown ağı için belirli hizmetleri barındırma görevini gerçekleştiren boş kabuk sunuculardır. Crown Platform, topluluk üyeleri tarafından oluşturulan yeni ekonomi uygulamalarını barındırmak için bu Sistem Düğümlerini kullanır. Ayrıca uygulamaları bir API (uygulama programı arayüzü) aracılığıyla Crown Platformuna bağlamak için de kullanılırlar.
  8. Sistem düğümleri, son derece esnek olmaları ve kullanıcılar ile blok zinciri arasında bir arayüz görevi görmeleri açısından ana düğümlerden farklıdır. Bir Sistem Düğümünün çalışması için tipik olarak 500 CRW teminatı gerekir.
  9. Sistem Düğümlerini barındırmak için, Ana Düğümlere kıyasla önemli ölçüde daha az CRW token gerekir, bu nedenle bunların kurulumu daha kolay ve daha ucuz hale gelir.
  10. Crown sistem düğümleri, blockchain kullanıcıları tarafından oluşturulan çeşitli uygulama hizmetleri için istikrarlı bir platform sağlar. Topluluğun üyeleri, herhangi bir yasal ekonomi uygulamasını barındırmak için bu sunucuları kullanabilir. Crown masternode’lar ise InstantX’e güç veriyor. Bu özellik, Crown kullanıcılarının başkalarıyla işlem yaparken anında CRW göndermesine veya almasına olanak tanır. Her iki Crown düğümü, tüm CRW işlemlerini doğrulamaya yardımcı olmak için birlikte çalışır. Bu işbirliğine dayalı yaklaşım, bir düğüm operatörü onu değiştirmeye çalışsa bile ağların güvenliğini sağlar.

Crown Ana Özellikleri

1.Crown ağının ve madeni paranın temel özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • İnovasyonu Teşvik Etmek: Crown Teklif Sistemine her bir Crown bloğunun küçük bir kısmı eklenir. Bu sistem, topluluk üyelerinin platformu geliştirmek ve büyütmek için yeni işletmeleri, uygulamaları veya projeleri finanse etmek için kullanabilecekleri bir CRW tokenları havuzudur. Bunu yapmak için, bir kişinin bir teklif sunması ve yeterli topluluk üyesini projenin başarı için ihtiyaç duyduğu finansmanı ve desteği alacağı ilanını onaylamaya ikna etmesi gerekir.
  • Güvenlik: Crown blockchain, hassas, değişmez bilgiler için güvenli bir depolama alanıyla birlikte bir ödeme hizmeti olarak ikiye katlanır. Bu özellik, herhangi bir özel veriyi depolamak için maksimum güvenlik sağlamak ve hatta önemli dahili varlıkları güvenli ve erişilebilir durumda tutmak için kullanılabilir.
  • Merkeziyetsizçilik: Crown tarafından inşa edilen kendi kendini düzenleyen ekonomi, topluluğa olası ağ değişikliklerine, projelere ve topluluk uygulamalarına oy verme yetkisi verir. Ağda bir Sistem Düğümü veya Ana Düğüm çalıştıran her üye, platformda büyük bir kararın nasıl uygulanacağı konusunda ayrılmaz bir rol oynar.
  • Şeffaflık: Crown Platform, hizmetleri için kimlik doğrulaması sağlayan çeşitli demokratik olarak seçilmiş temsilciler kullanır. Ağ ayrıca, fonların herhangi bir kuruluş veya kişi tarafından kötüye kullanılmamasını sağlamak için açık bir blok zincirine sahiptir.
  • Yasal Uygunluk: Crown platformu, yasal sözleşmelerin ağ üzerinde yürütülmesi için gerekli altyapıyı sağlayarak yasal düzenlemelere uyuma büyük önem vermektedir. Ancak bunlar, ağ üzerinde gerçekleşebilecek tek işlem türü değildir.
  • Kendi kendine finansman: Crown’un ​​Teklif Sistemi, ağın birden çok uygulamayı, işletmeyi ve projeyi finansal olarak desteklemesini sağlar. Bu projeler, kullanıcı desteği toplar ve teklif sisteminde toplanan fonları kullanarak büyüyebilir, böylece topluluk işbirliği yoluyla yeniliği ve ilerlemeyi teşvik eder.
  • Mali Faydalar: Teşvik edilmiş düğümleri kullanarak ağ, CRW işlemlerini doğrulayabilir ve uygulamaları barındırabilir. Bir kullanıcı, bu sunuculardan birini kurup çalıştırarak ağı sürdürmek için blok ödüllerinin bir kısmını alabilir.

2. Crown, madencilik, ticaret ve inşaat uygulamaları gibi birden çok işlemi destekler.

  • Madencilik: Crown, geleneksel Proof of Work (PoW) algoritması ile çıkarılabilir. Bitcoin ile “birleştirilerek çıkarılır”, yani iki blok zinciri arasında bir ilişki kurmak için Auxiliary Proof of Work (AuxPOW) algoritması üzerinde çalışır. Burada, bir zincirin diğerinin çalışmasına kendi başına güvenmesi ve AuxPOW bloklarını kabul etmesi bir ön şarttır. Crown madenciliği yaparak, bir kullanıcı ağın işlemleri onaylamasına ve karmaşık matematiksel bulmacaları çözerek Crown blok zincirinin korunmasına yardımcı olabilir. Bir kişi, makinenin işlediği her işlem bloğu için CRW tokenlerinin bir kısmını kazanabilir.
  • Ticaret: Bir kullanıcı, dijital para birimini destekleyen birden fazla çevrimiçi borsa aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı Crown tokenlarını takas edebilir.
  • Uygulama Oluşturma: İşletmeler ve bireyler Crown platformu ile yeni ekonomi uygulamaları oluşturup çalıştırmayı ister. Bu uygulamalar, hem ölçeklenebilirlik hem de hata toleransı sağlayan son derece güvenli ve merkezi olmayan sunucularda çalıştırılır.

Crown Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

Crown (CRW) Satın Alma

Crown coin’ler Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto paraların karşılığında KuCoin ve Bittrex gibi çok çeşitli kripto para borsalarında satın alınabilir. 

Crown (CRW) Depolama

CRW coin MyEtherWallet, Blockchain ve Coinbase gibi birkaç cüzdanda saklanabilirken, bir kullanıcının coinleri depolamasına izin veren özel CRW cüzdanları vardır. Crown, cüzdanların çeşitli işletim sistemlerinde masaüstü, mobil veya kağıt cüzdan olarak oluşturulmasını sağlar.

Ayrıca sahip olduğunuz CRW’yi hırsızlık, bilgisayar hatası veya sistem geçişinden korumak için Crown cüzdanını yedekleyebilirsiniz. Bu cüzdanlar ayrıca, herhangi bir token’ın izni olmadan harcanmasını önlemek için bir kullanıcının cüzdanını kilitleyen şifrelemeyi de kolaylaştırır.

Crown (CRW) Diğer Kripto Para Birimlerinden Nasıl Farklıdır?

Crown geliştiricileri, Crown ağını çalıştıran mevcut temellerin karışımının benzersiz olduğuna inanıyor. Crown’un teşvik ödeyen bir hizmet ağı olması ve birleştirme madenciliği yoluyla Bitcoin blok zinciriyle doğrudan bir ilişkisi olması, Crown’u diğer birçok kripto paradan ayırıyor.
Crown tarafından desteklenen birleştirme madenciliği, iki blok zinciri arasında sağlıklı bir ilişki sağlayan AuxPow (Auxillary Proof of Work) adlı bir özellik kullanır. Bu, Crown ağının güvence altına alınabilmesini ve ayrıca Bitcoin’in sahip olduğu geniş madencilik altyapısı yatırımından yararlanılmasını sağlar. Öte yandan madenciler, bunu Bitcoin ve Crown madenciliği için aynı anda artan madencilik maliyetleri olmadan kullanabilirler.

Crown’a Yatırım Yapmalı Mısınız?

Crown’un orta ve uzun vadeli yol haritaları, onu blockchain teknolojisinin evrensel kitlesel çekiciliğini ve kullanılabilirliğini sağlayan ilk proje haline getirmeyi amaçlıyor.