DeepOnion (ONION) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

DeepOnion (ONION) Nedir

DeepOnion-nedir-temel-rehber

DeepOnion (ONION) Nedir?

  1. DeepOnion, kullanıcıları için anonim iletişime izin veren ücretsiz bir yazılım olan The Onion Router ağıyla yakından entegre olan anonim bir blok zinciridir.
  2. TOR, kripto para kullanıcıları için gizlilik miktarını artırır ve diğer yasa dışı veya tüzel kişiler tarafından saldırıya uğrama olasılıklarını azaltır.
  3. DeepOnion’un yardımıyla, TOR ağı üzerinden ONION’ları (DeepOnion blok zincirinin kripto para birimi) kolayca alıp gönderebilirsiniz.
  4. Blockchain, anonimlik sağlar ve Deepcoin cüzdanı yardımı ile kişisel işlemleri almak veya göndermek için de kullanılabilir.
  5. DeepOnion’un tek bir ana hedefi vardır. Güvenli, ölçeklenebilir, anlık, izlenemez ve anonim bir ödeme platformu oluşturarak kullanıcıların mahremiyetini ve kimliğini korumaktır.
  6. DeepOnion ayrıca, yöntemlerin DeepOnion’un gelecekteki gelişimine katılmasına izin veren bir fikir birliği mekanizması olan VoteCentral’ı da uygulamıştır.
  7. DeepOnion, DeepOnion madenciliğini ve blok zinciri güvenliğini güçlendirmek için hem Proof of Work hem de Proof of Stake algoritmaları uyguladığı için hibrit bir kripto para birimi olarak da adlandırılır.

ONION: Temel Bilgiler

DeepOnion, tamamen kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği üzerine odaklanır. Sağladığı başlıca özellikler şunlardır:

  • DeepVault Dosya Garantisi: Blok zinciri içinde tutulan bir bilgi deposu, yani verilerin her zaman değişmez olacağı anlamına gelir. Herhangi bir durumda dosyanın karması değişirse, dosyanın değiştirildiğini veya bozulduğunu bilebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıların dosyaların karma değerlerine atıfta bulunan dosya doğrulama kimlik bilgilerini blok zincirinde saklamalarına izin verir.
  • DeepOnion Blockchain Doğrulaması: DeepOnion Blockchain, Bitcoin blockchain tarafından doğrulanmıştır. DeepOnion blok zinciri hash değeri, blok zincirinin güvenliğini artırmak için Bitcoin’in blok zincirine hesaplanır ve kaydedilir.
  • DeepOnion E-ticaret Eklentileri: Kullanıcılar, çevrimiçi mağazalarında bir ödeme yöntemi olarak ONION’ı da kabul edebilir. İşlem ücreti almaz ve anında ödeme alırsınız.
  • DeepSend , kullanıcıların izlenemeyen ödemeleri almasına ve göndermesine izin verecektir. İşlem izlerini gizlemek için ayrıntıları karıştırmak için bir çoklu imza ödeme yöntemi kullanacaktır. Mevcut kullanıcılar tarafından da güvenilen denenmiş ve test edilmiş bir teknolojidir. DeepSend, anonimliği, güveni ve DeepOnion’un hızını artıracaktır.
  • Güvenli İşlemler: DeepOnion cüzdanları güvence altına alınır, mali durumunuzu ve kimliğinizi gizli ve güvende tutacak şekilde geliştirilmiştir. Mali durumunuza yalnızca siz erişebilir ve dolayısıyla tüm kontrole sahip olabilirsiniz.
  • DeepOnion Akademi Videoları: DeepOnion, blockchain teknolojisini ve gizlilik ihtiyacını desteklemek için eksiksiz bir video serisi yayınlamayı da planlıyor. Herkes bu videolara erişebilecek.
  • VoteCentral: Her ONION paydaşının para birimine fayda sağlayacak ve onu geliştirecek teklifler üzerinde oy kullanmasına izin verilecek. VoteCentral, tamamen topluluk tarafından yönetilen benzersiz kendi kendine pazarlama ve platform geliştirme yöntemidir.
  • Gizli Adresler: DeepOnion cüzdanları, gizli adresinizi oluşturabileceğiniz ve anonim işlemler alabileceğiniz gizli adreslere sahiptir.
  • Güvenli Cüzdanlar: Güvenli DeepOnion cüzdanları Mac, Windows, Linux ve Android için mevcuttur. M-cüzdan ayrıca uçtan uca şifreleme ile güvenli mesajlar göndermenize de izin verir.

ONION Geliştirme

  • DeepOnion kripto para, Temmuz 2017’de piyasaya sürüldü. Kripto paraların ücretsiz olarak dağıtıldığı 40 tur airdrop, para biriminin piyasada tanınmasına yardımcı oldu.
  • DeepOnion ayrıca Bisq P2P DEX gibi birden fazla gizlilik hizmetiyle ve diğer çevrimiçi pazarlarla ortaklıklar kurmuştur.
  • Blok zinciri hem Proof of Stake hem de Proof of Work algoritmalarını kullanır.
  • DeepOnion’a güç veren TOR ağı, eşler arası bağlantılarda anonimlik ve güvenlik sağlar. TOR tarayıcısına erişimi engelleyen birkaç ülke var. DeepOnion, bunu çözmek için sorunu aşmak için protokoller yayınladı.

DeepOnion’un Faydaları Nelerdir?

ONION Teknolojisi

  • Onion Routing (TOR), internet üzerinden anonimliği sağlamak için kullanılan bir teknolojidir. ONION ağındaki mesajlar, tıpkı bir soğanın katmanları gibi birden çok şifreleme katmanında kapsüllenir. Bu şifrelenmiş veriler ayrıca onion yönlendiricileri olarak bilinen bir dizi ağ düğümü aracılığıyla gönderilir. Bunların her biri, verilerin bir sonraki hedefini ortaya çıkaran tek bir katmanı soyuyor. Son katmanın şifresinin çözülmesiyle mesaj hedefine ulaşır. Burada, her aracı yalnızca hemen önceki ve sonraki düğümlerin konumunun farkında olduğundan, gönderenin kimliği tanımlanmadan kalır.
  • Özel Dijital Para Birimi: Gizli adresler, işlemin bir çıktısının alıcının cüzdan adresi ile genel bağlantısını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca bir işlemin hedef adresini gizler, böylece alıcının kimliğini DeepOnion kripto para biriminin ağında gizler. DeepOnion, anonim olarak işlem veya para gönderebileceğiniz veya alabileceğiniz yerleşik bir gizli adres özelliğine sahiptir.
  • Anında Onaylar: Kullanıcılar dünya çapında anında işlem alabilir ve gönderebilir. Bu anonim işlemler için de geçerlidir.
  • Çok Katmanlı Koruma: DeepOnion ağı, TOR, DeepSend’in en son sürümünü de içeren birden fazla gizlilik katmanına sahip olmayı sürdürür. DeepOnion’un güvenli cüzdanları aynı zamanda bir güvenlik katmanı görevi görür.

DeepOnion Nasıl Alınır ve Saklanır?

ONION Nasıl Satın Alınır?

ONION kripto para, küresel olarak çeşitli ticaret borsalarında işlem yapmak için listelenmiştir ve BTC, ETH, BNB, KRW ve USDT gibi birkaç büyük kripto para birimleriyle eşleştirilmiştir.

ONION kripto para birimi için değişim desteği güçlüdür ve KuCoin, Cryptopia, CoinExchange ve daha fazlası gibi büyük küresel borsaları içerir.

ONION Depolama

ONION tokenı aldıktan sonra, güvenle saklamak için bir ONION cüzdanına ihtiyacınız olacak. ONION’ınızı saklamak için en güvenli ve muhtemelen tek cüzdan, masaüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için mevcut olan DeepOnion cüzdanıdır:

  1. Masaüstü için DeepOnion cüzdanı: DeepOnion’un masaüstü cüzdanı Linux, Windows ve Mac için mevcuttur.
  2. Mobil için DeepOnion cüzdanı: Mobil cüzdan şu anda Android için mevcutken, iOS için bir tane geliştirilme aşamasında ve yakında piyasaya sürülecek. M-cüzdan ayrıca uçtan uca şifrelemeli özel mesajlar göndermenize de izin verir.

Hem masaüstü hem de mobil cüzdanlar, anonim ve saniyeler içinde güvenli işlemler yapmanızı sağlar.