Bitcoin “Madencilik” nasıl yapılır?

Bitcoin Madenciliği nasıl yapılır


  • Bitcoin Madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği, bilgisayarınıza ilişkin donanımlar ile yapılıyor. İlk olarak işlemci (CPU) ile meydana getirilen Bitcoin madenciliği artık yerini kendinden 50-100 kat daha süratli çalışabilen ekran kartlarına (GPU) bırakmış durumda. Özetlemek gerekirse bu demek oluyor ki, bilgisayarınızın ekran kartı ne kadar kuvvetliyse Bitcoin madenciliğindeki performansınız da o denli iyi olur.

İlk çıkmış olduğu günlerde Bitcoin madenciliği her bilgisayarda yapılabiliyordu, yalnız süre içinde maliyeti arttığı için hususi makinalar üretilmeye başlandı. Bilgisayarın CPU denilen kısmından faydalanarak matematiksel işlemler yapmak sonucunda Bitcoin elde ediliyordu. Ekran kartı ile meydana getirilen madencilik CPU gücüne nazaran daha avantajlı bir hal alınca ekran kartı ile Bitcoin madenciliği yaygınlaşmaya başladı.

Meydana getirilen bu madencilik için hususi olarak üretilen cihazlar daha kısa sürede daha oldukça işlem yapıyor yalnız oldukça oldukça fazla elektrik tüketimi yaptığından dolayı ülkemiz benzer biçimde elektrik tutarları yüksek ülkelerde madencilik avantajını yitirdi. Elektrik ücretlerinin düşük olduğu ABD benzer biçimde gelişmiş ülkelerde büyük yatırımlarla Bitcoin madenciliği tesisi kuran yatırımcılar da bulunuyor.

  • Hangi Bitcoin donanımı tercih edilmelidir?

Hash Rate; Donanımın bir saniyede gerçekleştirdiği işlem sayısının karşılığıdır. Ne kadar yüksek olursa o denli verimli üretim yapılır.

Verimlilik; Donanımın kullandığı enerji miktarının hash rate’e oranı verimliliği verir. Her bitcoin madencisi verimli bir donanım kullanmayı tercih edecektir.

  • Bitcoin CPU Havuz Madenciliği

Kullanıcılar bilgisayarın işlemcisini kullanarak madencilik havuzuna katılırlar. İlk dönemlerde CPU madenciliği yeterince karlıydı. GPU madenciliğinin ortaya çıkması CPU madenciliği ile kazanılan bitcoin miktarını düşürdü ve CPU madenciliğinin karlılığını azalttı. Bu sebeple CPU madenciliği artık kullanılmamaktadır. Bitcoin yazılımlarının ara yüzünden bile kaldırılmıştır.

  • Bitcoin GPU Madenciliği

GPU madenciliği CPU madenciliğinden oldukça oldukça daha süratli ve verimlidir. Ekran kartının işlemcisinin kullanılması esasına dayalıdır. Bugünlerde en oldukça tercih edilen bitcoin madenciliği türüdür.

 

[fat_coincap id=”5″]