Güney Kore’de Bazı Yatırımcılar Hala Anonim

Güney Kore’de birçok yatırımcı, hükumet kararlarınca davranmıyor


Güney Kore’de birçok yatırımcı, hükumet kararlarınca davranmıyor. Anonim hesaplara kripto paranın yasaklandığı söylense de, yatırımcılar gerçek isimlerini kullanmıyor. Yatırımcıların %10’undan daha azı, dijital hesaplardaki adlarını gerçek isimlerine çevirdi.

Gerçek İsim Değişme Oranı %8

Kripto para borsalarında gerçek isim kullanan kişiler bir hayli az görülüyor. Yeni sistemin, anonimliği ortadan kaldıracağını söylese de, mevcut dijital hesapların ortadan kaldırılması için aradan 1 hafta geçmesine rağmen henüz gerçek isim kullanan kullanıcı hesabı %8.21 olarak gözüküyor.

Güney kore borsaları gerçek isim sistemi kuran borsalar, kripto para ticaretlerini daha çok bireylere ulaşarak yapmayı istiyor. Yeni sistem bankaların müşteri kimliklerine bağlı olarak ve kara para aklama için bu yükümlülüğe uygunluk gösterilmesi istenmesiyle dönüşümün istendiği biliniyor.

Yayınlanan verilere göre 3 bankanın arasında en büyük dönüştürme oranı IBK oldu. Kakao ile desteklendiği bilinen Upbit borsasında, 570 bin hesap oluşturuldu. Fakat bunların %12.46’sı gerçek isim sistemine geçti. Gerçek ismini doğrulamayan 1.6 milyon hesabın olduğunu söyleyen yetkililer, dönüşümün çok yavaş gerçekleştiğini belirtiyor. Upbit borsasıyla beraber Korbit, Coinone, Bithumb gibi borsalarda da dönüşüm gerçekleşiyor.

Mevcut dijital hesaplarının yanı sıra müşterilerin fonlarıyla ticaret yapabilme imkanı sağlanıyor. Müşterilerin aynı zamanda müdahalesi etmeden hesaplardan para çekebildiği biliniyor. Kara para aklama ve sorunsuz ticaretler için gerçek isim kullanımının tüm dünyada yaygınlaşması istenen özel durumlardan biri olarak göze çarpıyor. İlerleyen günlerde gerçek isimli kullanıcı adları en çok istenecek şeyler arasında olacağa benziyor.

 

[fat_coincap id=”5″]