Madenciler ekran kartlarına akın etti, Nvidia rekor kâr açıkladı!

Geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatlarında yaşanan inanılmaz artış, insanların kripto para madenciliğine yönelmesine ve bu amaç doğrultusunda üretilen donanım bileşenlerine rağbet göstermesine de yol açtı


Geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatlarında yaşanan inanılmaz artış, insanların kripto para madenciliğine yönelmesine ve bu amaç doğrultusunda üretilen donanım bileşenlerine rağbet göstermesine de yol açtı. ASIC madencilik cihazlarına nazaran daha ucuz fiyatlı oluşuyla tercih sebebi haline gelen, elden çıkarmanın nispeten daha hızlı sağlanabildiği ekran kartıyla madencilik yapma fikri Nvidia’nın müthiş bir şekilde kâr etmesine sebep oldu.

Madenciler piyasadaki tüm güçlü ekran kartlarını stokladığı için artık oyuncular ekran kartı bulamaz hale geldi. Ekran kartlarına olan talebi karşılamakta güçlük çeken Nvidia, geçtiğimiz gün 2017 yılının son çeyreğine ait kâr rakamlarını da açıkladı.

Şirketin kasası parayla dolup taştı!

Lider ekran kartı üreticisi Nvidia, 2017’nin dördüncü ve son çeyreğinde 2.91 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Bir önceki sene bu rakam 2.71 milyar dolardı. Aradaki bu gelir artışına gerekçe olarak kripto para madencilerinden gelen toplu siparişler gösteriliyor.

Nvidia’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, “Yapay zeka, sürücüsüz otomobiller ve diğer birçok alanda ekran kartı modellerimize olan ilgi artıyor. 2017 yılını bu sebeple çok iyi tamamladık” açıklamasında bulundu.

RBC Capital Markets isimli şirketin analistlerinden Mitch Steves ise, Nvidia’nın kripto para sektöründen gelen siparişlerle elde ettiği gelirin 180 milyon dolara yükseldiği bilgisini verdi. Bir önceki yılın aynı döneminde 70 milyon dolar kâr eden şirket, insanların madencilik sektörüne yönelmesiyle artan talebi karşılamakta güçlük çekmeye başladı.