Kanada Bankası, Kripto Paraları Korumak için Kasalar oluşturuyor

Kripto Paralar Dikkat Çekiyor Kişisel eşyaları güvence altına almanın en yaygın ve en güvenilir yollarından biri banka kasalarında saklamaktır


Kripto Paralar Dikkat Çekiyor

Kişisel eşyaları güvence altına almanın en yaygın ve en güvenilir yollarından biri banka kasalarında saklamaktır. Bu nedenle, Kanada merkezli banka olan VersaBank Inc. tarafından kripto para birimleri için bir kasa inşa edildiğinin açıklanması, bu dijital varlıklara verilen önemi ortaya koyuyor.

Blok zinciri ve kripto para birimleri kalkınmanın ilk safhasıdır. Dijital paralar ise mülkiyete erişmeyi sağlayan özel blok zincirlerinin ürünleridir. Kripto paraların çalınması sadece özel bir anahtarın gönderilmesi ile olduğundan kripto paraları çalmak, kaybetmek aslında o kadar da zor değildir. Bu yüzden, çok hassas yerlerde muhafaza edilmelidir.

Özel Anahtarlarınız Sahip Olduğunuz Her Şey

Kripto paralar aslında bir özel anahtardır. Bu özel anahtarı  kaybetmek, Bitcoin gibi dijital varlıkların sonsuza kadar kaybolduğu anlamına gelir. Böyle bir değerli varlığın korumak neden bu kadar hassas, neden bu kadar önemli olduğunu merak edebilirsiniz. Bu sistem, geliştirilen teknolojinin sahip olduğu güvenliğin bir parçasıdır.

Çoğu cüzdan, kayıp anahtarları kurtarma veya özel anahtarlar kaybolduğunda veya unutulduğunda cüzdanlara erişme yöntemlerine sahiptir. Örneğin, Bitpay’ın on iki sözcüklü yedek cümlesi şifreler unutulduğunda yeniden erişim kazanmak için kullanılabilir. Tabii ki kullanıcılar bunu daima güvenli bir yerde tutmaları ve asla kimseyle paylaşmamaları konusunda uyarılıyorlar.

Çöpe Atılan Yaklaşık 300 Milyon Lira “Kayıp Paralar Hikâyesi”

Gallerli James Howells’in hikayesi Bitcoin dünyasında popülerdir. Bilgisayarının parçaları zamanla bozulan Howells çareyi önce bilgisayar parçalarını çöpe atmakta buldu. Bitcoin’lerini sakladığı sabit diskini ise masasında 3 yıl süresince muhafaza etti. Ancak Howells diskin gereksiz yere evde durduğuna kanaat getirerek onu da çöpe attı. Howells,  2013’te 7,500 Bitcoin içeren ve işe yaramaz diye düşündüğü bilgisayar diskini çöpe attı, beraberinde yaklaşık 300 milyon TL’yi de kaybetti.
Bu ve buna benzer olayların yaşanmaması adına ve dijital varlıklara ve kripto para birimlerinin mevcut değeri ve olası potansiyeli dikkate alındığında, VersaBank Inc.’in eylemleri, gelecek adına olumlu bir adımdır.

[fat_coincap id=”5″]