Venezuela Devlet Başkanı: Gelecek hafta yeni kripto para adımı atacağız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, partililer ile buluştuğu sırada gelecek hafta bazı sürprizleri olduğunu açıkladı


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, partililer ile buluştuğu sırada gelecek hafta bazı sürprizleri olduğunu açıkladı. Kendilerinin yeni çıkardıkları Petro adlı krito para biriminin dünyada eşi benzeri olmadığına değinen Maduro, bunun bir üst versiyonu olmasını bekledikleri Petrol Oro (Gold) adlı altına dayalı kripto para üretimi yapabilecek olduklarını iddia etti.

Yapılan açıklama sonrasında Petro’nun daha henüz ilk günlerinde toplamda 735 milyon dolarlık satış yapması üzerine yeni kripto paranın piyasalara sunulması ile birlikte alım talebinin oldukça fazla olmasının beklendiği ifade edildi.

ABD’ye Karşı Hareket Ediyorlar

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’ye karşı hareket eden bir kişilik olarak karşımıza çıkarken, bunun yanında abluka altında olan ve yaptırım üzerine yaptırım uygulanan bir ülke olarak biliniyor. ABD’nin Petro adlı para birimini ise yakından izlediği ve kripto paraların arasında Petro’nun olmasından endişe duymadığı belirtiliyor. Venezuela’da ortalama olarak enflasyon %4000 seviyesinde olduğundan dolayı yerlilerin herhangi bir yatırım yapamadıkları, mevcutta olan tüm yatırımlarının enflasyona karşı yenik düştüğü ve altın, kripto para gibi yatırımlara daha fazla güvendikleri belirtiliyor.

[bitcointicker]