İzlanda’da Bitcoin şoku! 600 bilgisayar çalındı

Bitcoin üretmeye yarayan 600 bilgisayarın çalındığını duyuran İzlanda, bugünlerde büyük şok etkisi yaşıyor


Bitcoin üretmeye yarayan 600 bilgisayarın çalındığını duyuran İzlanda, bugünlerde büyük şok etkisi yaşıyor. Dünyada Bitcoin üretimi yapılan bilgisayar ve cihazlara ilginin artması ile birlikte çok yüksek kazançların elde edildiği bu cihazlar hırsızlık kurbanı olmaya başlamıştı. Gasp olaylarını ve hırsızlık olaylarını daha fazla arttıran kripto paralar ile ilgili son olayda ise 1 değil, 10 değil, tam 600 bilgisayarın çalındığı doğrulandı.

İzlanda’nın Reykjanes bölgesinde yaşanan olaya göre hırsızlar 2 milyon dolar değerinde olan bilgisayarları ansızın çalmayı başardılar. Bilgisayarların en az 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, ülkede bu sene kurulmaya başlanan elektrik santrallerinin kripto para üreticileri için inanılmaz güzel gelişme olduğu belirtiliyor.

İzlanda’nın En Büyük Hırsızlığı

İzlanda tarihinde yaşanan en büyük hırsızlık olayının bu olduğu tahmin ediliyor. Ülkede polis yetkilileri hırsızları yakalamak için olağanüstü çaba harcandığını belirtirken, hırsızların ise bilgisayarları şimdiden satmış olabilecekleri veya madencilik için kullanmaya başlamış olabilecekleri düşünülüyor. Ülkede bu tür hırsızlıkların daha önce yaşanmadığı, son dönemde ise ülke halkının yaşanan hırsızlık olayı sonrasında büyük şaşkınlık yaşadıkları ekiplerce belirtilmekte.