Vitalik Buterin, Saldırılardan Korunmak İstiyor

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, konferans sırasında yaptığı açıklamaları ile birlikte kripto paraların korunması adına yeni önlemler alınması gerektiğini açıkladı


Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, konferans sırasında yaptığı açıklamaları ile birlikte kripto paraların korunması adına yeni önlemler alınması gerektiğini açıkladı. Yatırımcıların siber saldırılardan korunması adına güvenlik konularında daha hızlı adımlar atılmasını isteyen Buterin, bu sayede yatırımcın sayısının da hızla artabilecek olduğuna dikkat çekti.

Buterin, ”umarım ki tamamen bilgisiz ve beceriksiz bir geliştirici tarafından yazılan bir hack dolayısı ile milyarlarca dolarlık kayıplar yaşanmaz” ifadelerini paylaştı. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından isyan eden ve kendisinin hiçbir şekilde bedava Ethereum veya Bitcoin dağıtmadığını açıklayan Buterin, tüm sayfasında ”Ethereum hediye etmiyorum” yazılarına yer vermişti.

Dikkat Çekici Açıklamalar

Buterin tarafından yapılan bu açıklamaların kripto para dünyası adına önem taşıdığı bilinen bir gerçek. Asya ülkeleri başta olmak üzere Kuzey Kore tarafından onlarca Bitcoin‘in hacklendiğinin iddia edildiği şu günlerde, siber saldırı olaylarının artması ve geçtiğimiz gün Binance üzerinde yaşanan olay sonrasında kripto paraların sunucular üzerinde ne kadar güvenli saklanabilecek olduğu tartışmaları ortaya atılmıştı. Binance gibi dev borsaların dahi saldırılara karşı savunmasız olabildiği, buna karşı önlemler alınması gerektiği çok açık.