MAS Başkanı: Kripto Paralar Uluslararası Ödemlerde Kullanılabilir

Singapur Para Fonu (MAS) MAS Yönetim Kurulu Başkanı Ravi Menon, bir konferansta kripto paraları övdü


Singapur Para Fonu (MAS) MAS Yönetim Kurulu Başkanı Ravi Menon, bir konferansta kripto paraları övdü. Tüm dünyanın uluslararası olarak kripto paraları kullanabilecek olduğunu ve bunun uluslararası ödemeleri kolaylaştırmak için çok iyi bir çözüm olduğunu açıkladı. Birçok ülke tarafından yasaklama kararlarının alınmak istendiği Bitcoin ve kripto para borsaları ile ilgili zenginliği ile bilinen Singapur tarafından bir yöneticinin bu şekilde açıklama yapmasının ülkede birçok vatandaşın kripto paralara yatırım yapmasını sağlayabilecek olduğunu kanıtladı.

Singapur Para Fonu (MAS) MAS Yönetim Kurulu Başkanı Ravi Menon, “Yatırımcıların korunması kripto para çılgınlığından kaynaklanan bir başka acil durumdur. Kripto tokenları, bir şirketin varlıkları veya herhangi bir malı ya da bir mülkiyet veya bir şirketin borcunun mülkiyetini veya bir teminat payını temsil ettiğinden dolayı Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler kapsamında menkul kıymetler olarak kabul edilebilir.” dedi.

”Güvenilir Ödeme Aracı”

Menon, ” Singapur’un Ubin Projesi, ülkeler arası varlıkların birbirlerine karşılıklı ödeme yapabilmeleri için blockchain teknolojisinin kullanılabilmesi problemini çözmeyi hedefliyor.” ifadelerini kullandı. Singapur’da gelecek dönemde kripto paralara olan ilginin artması beklenen gelişme.