OmiseGO ve Vitalik Buterin’den Mültecilere 1 Milyon Dolarlık Bağış

OmiseGO (OMG) ve Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin, mülteciler için 1 milyon dolarlık bağış yaptı


OmiseGO (OMG) ve Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin, mülteciler için 1 milyon dolarlık bağış yaptı. Tüm dünyada bir ilki gerçekleştiren OmiseGO (OMG) ve Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin’in Blockchain teknolojisini kullanan GiveDirectly aracılığı ile bağış yapıldığını açıkladı.

Bu sayede ödemelerin mültecilere çok daha kolay yapılabilecek olduğu açıklandı. Türkiye ve dünyada bulunan milyonlarca mültecinin hizmetine sunulacak olan 1 milyon dolarlık para elbette tek tek dağıtılmayacak ve GiveDirectly tarafından koordine edilecek.

Açıklama Yaptılar

“OmiseGo, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin tarafından yapılan cömert katkıyla birlikte, aşırı fakirlik içinde yaşayan mültecilere 1 milyon $ değerinde OMG token’ı bağışlamıştır. Paranın aktarımı GiveDirectly tarafından yapılacaktır.” açıklaması ile 1 milyon dolarlık bağış duyuruldu. Mülteciler için büyük, insanlık için küçük bir adım olmasına rağmen tarihte ilk defa Blockchain teknolojisi ile mültecilere ödeme yapılacak olduğu ve kripto para dünyasından ilk defa bir isim ve kuruluşun büyük miktarda bağış yaptığı belirtildi. Kripto paralar ile yapılan bağışların güvenli olduğu, bundan dolayı gelecekte daha fazla tercih edilecek olduğu biliniyor.