Coincheck’e 800 Bin Dolarlık Tazminat Davası

Bu yılın ilk günlerinde hack saldırısı yaşayan ve gündeme bomba gibi düşen Coincheck ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Coincheck’in açıklamasına göre geçtiğimiz dönemde yaşanan siber saldırı sonucunda sistemlerin tam güvenlik sağlayamaması sonucunda 530 milyon dolar değerindeki NEM‘lerin...


Bu yılın ilk günlerinde hack saldırısı yaşayan ve gündeme bomba gibi düşen Coincheck ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Coincheck’in açıklamasına göre geçtiğimiz dönemde yaşanan siber saldırı sonucunda sistemlerin tam güvenlik sağlayamaması sonucunda 530 milyon dolar değerindeki NEM‘lerin çalındığı ve bunun sonucunda şirket hakkında soruşturma açıldığı açıklanmıştı.

Bununla ilgili basına yapılan açıklamada siber saldırıda mağduriyeti olan yatırımcıların mağduriyetlerini en kısa süre içerisinde giderecek olduklarını belirten ancak daha sonrasında Japon finansal düzenleyicileri tarafından derhal ödemelerin yapılmasının istenmesi sonrasında bocalayan şirket şimdilerde ise daha zor durumda.

Japonya Bir Kuruşu Dahi Bırakmayacak Kadar Azılı

Japon finansal düzenleyicileri tarafından yapılan açıklamalardan hemen sonra Japonya’da aktif olarak en fazla değer gören hukuk bürolarından birisi olan ITJ, şirkete bugün 800 bin dolarlık tazminat davası açtıklarını açıkladı.

Coincheck tarafının ise kendilerine karşı açılan bu davalarda kendilerini haklı göstermek ve Japon yargıçlar tarafından alınacak olan kararların kendi lehine olması adına ülkenin en büyük hukuk büroları ve avukatları ile çalıştıkları ortaya çıkmıştı. Japonya’da yargıçlar tarafından verilen kararlar ülkenin huzurlu olmasını ve ülkede olası kayıpların engellenmesi adına tamamen tarafsız çalışıyor ve ülkede olası bir durumda derhal yargıçlar hakkında siyasi ve yetkili merciler tarafından görevden alınmasına karar veriliyor.