Pavel Durov: Gizliliği Satmıyoruz

Telegram ICO ile son dönemde kripto para dünyasında dikkat çeken Telegram kurucusu Pavel Durov, Rusya’da engellemeye tabii tutulan dünyanın en gizli mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada gelen uygulaması Telegram ile ilgili mahkeme tarafından alınan engelleme...


Telegram ICO ile son dönemde kripto para dünyasında dikkat çeken Telegram kurucusu Pavel Durov, Rusya’da engellemeye tabii tutulan dünyanın en gizli mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada gelen uygulaması Telegram ile ilgili mahkeme tarafından alınan engelleme kararı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarında reklam satışları ve diğer gelirleri hiçbir şekilde önemsemediklerini belirten Telegram kurucusu Pavel Durov, bu konuda asla ama asla kullanıcıların gizliliğini satmayacak olduklarını açıkladı.

Telegram kurucusu Pavel Durov, ”Yerel hükümetlerin IT (information technologies, bilgi teknolojileri) şirketleri üzerindeki yetkisi para ile sınırlı. Hükümet her saniye o şirketi gelir akışlarını kendi piyasasından bloklamakla tehdit edebilir ve bunun sonucu olarak şirketin market değerini düşürebilir. Ve doğal olarak bu da o şirketlerin garip olaylar yapmasına sebebiyet verebilir.” dedi.

Gizlilik Asla Satılık Değildir

Kurucu, ”Telegramda gelir akışları veya reklam satışlarını umursamama gibi bir lüksümüz var. Gizlilik satılık değildir ve açgözlülük korkusu sebebiyle insan haklarından feragat edilmemelidir” diyerek devam etti. ifadelerini kullandı. Bu açıklamaları ile bir kez daha dünyada en fazla gizlilik sunan mesajlaşma uygulaması olduklarını kanıtlayan Durov, açıklamalarından yola çıkılarak gelirleri önemsemediklerini, gizliliği önemsediklerini bir kez daha açıklamış oldu.