Mastercard İrlanda’da Blockchain Uzmanları Arıyor

Dünyanın en büyük 2 ödeme kuruluşundan birisi konumunda olan ve bankaların asıl ortağı konumunda bulunan Mastercard, son dönemde kripto para dünyası ile yakından ilgileniyor


Dünyanın en büyük 2 ödeme kuruluşundan birisi konumunda olan ve bankaların asıl ortağı konumunda bulunan Mastercard, son dönemde kripto para dünyası ile yakından ilgileniyor. Dünyada ekonominin temelini oluşturan altyapıyı sağlayan Mastercard ve VISA, bu konuda en önemli adımları atabilecek olan 2 kuruluş olarak gösteriliyor.

Gerek Bitcoin ile ödeme sistemlerinin altyapı hazırlıkları, gerek ödeme güvenliği ve diğer işlemler için Mastercard tarafından atılan her adım büyük önem taşıyor. Kuruluşun açıklamasına göre İrlanda’da 175 yeni blockchain geliştirme uzmanı kişilerin işe arandığı ve 175 kişinin işe alınarak bu alanda daha fazla geliştirmelere imza atılacak olduğu açıklandı.

İrlanda İyi Seçim

İrlanda her alanda birçok iyi politikalara sahip durumda ve Mastercard tarafından seçilmesinin bir diğer nedeni kripto paralar ile ilgili olarak ülkede fazlası ile vatandaşların bilgili olması gösterilebilir. 175 uzmanın şimdiden Mastercard tarafından açılan iş ilanına başvurabilecek olduğu belirtilirken, yabancı dil bilme şartı, 18 yaşını doldurmuş olan, üniversiteden mezun olmak (tam kesin değil) benzeri şartlar bulunuyor. Ödenecek maaşın ise yüksek olduğu söylenebilir.