Asya Ülkelerinin Kripto Paraya Olan İlgisi Artıyor

Bitcoin, Ethereum, Ripple veya farklı bir kripto para birimi, hiç farketmez


Bitcoin, Ethereum, Ripple veya farklı bir kripto para birimi, hiç farketmez. Asya ülkelerinde tüm kripto para birimlerine başta da Bitcoin’e o kadar fazla ilgi duyuluyor ki bu oran gün geçtikçe daha yüksek ve daha fazla oranlara yükseliyor. ABD’ye oranla dahi Asya ülkelerinde kripto paralara bu denli ilgi duyulmasının arkasında yatan sebep ise bugüne kadar henüz hiçbir kurum, şirket, borsa veya kuruluş tarafından net olarak kanıtlanmış değil. Yani bununla ilgili olarak Asyalıların neden dolayı kripto paralara çok fazla ilgi duydukları ve ayrılamaz parçaları haline getirmek yolunda ilerlemelerini ne biz editörlere, ne siz okuyuculara tam olarak kanıtlayamıyor.

Kripto paralara Asya ülkelerinde daha fazla ilgi duyulmasının nedenleri ile ilgili olarak senaryolar ta 2. dünya savaşına kadar uzanıyor. Kuzey Kore faktörü dolayısı ile yeni bir savaşta paralarının değerini korumak ve bunu farklı ülkelerde tekrar kullanabilmek gibi birçok iddia ortaya atılmış durumda.

Borsa Şirketleri Araştırıyor

Bir de bununla ilgili iddialar bulunmuyor değil. En büyük Bitcoin platformu olan Reddit.com adlı internet/forum sitesi üzerinde bu tür konular sık sık paylaşılıyor. Kullanıcılara göre borsa şirketleri hangi ülkede ne kadar fazla popülerite mevcut ise o ülkede kripto paraları ve diğer finans araçlarını fonlarken, bundan daha fazla gelir elde ediyorlar. Borsaların araştırmalarında Güney Kore ve Çin ile birlikte Japonya ilk sırada bulunmakta.